​Μια ανησυχητική είδηση μετάδωσε πριν από λίγο το CNN, καθώς αναφέρει πως περισσότεροι από 800 τζιχαντιστές εκπαιδεύουν νέους μαχητές σε δώδεκα στρατόπεδα της πόλης Derna, η οποία βρίσκεται… κοντά στην Κρήτη!

Η σημαία του Ισλαμικού κράτους, φέρεται να κυματίζει στα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια, κάτι που σημαίνει πως η πόλη της Λιβύης, έχει περάσει στα χέρια των Τζιχαντιστών.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που μετέδωσε το CNN, η πόλη απέχει μόλις 211 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πιο κοντινό σημείο την Κρήτη, η οποία βρίσκεται απέναντι.

isis-libyaa.jpg
Αυτό επιβεβαιώνει θεωρίες, που θέλουν τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους, να προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στην Δύση.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκοντα�� καθ’ οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική πλευρά της χώρας», δήλωσε στο CNN ο Νόμαν Μπένοτμαν, ο οποίος είναι πρώην Λίβυος τζιχαντιστής.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ, την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος τους στη Λιβύη απείλησε κοσμικούς, βουλευτές, αστυνομικούς και στρατιωτικούς της χώρας, ότι προετοιμάζουν για αυτούς ένα από τα πιο πικρά ποτήρια και τον χειρότερο θάνατο.