​Τελειωμό δεν έχει ο πόνος του πατέρα της 24χρονης Έφης Κονταρά που σκοτώθηκε πριν από λίγους μήνες μαζί με τον σύντροφό της ποδοσφαιριστή Αντώνη Μαγδάκη σε τροχαίο στην Πάτρα. Ο τραγικός πατέρας 3 μήνες μετά τον χαμό της κόρης του, ζητά απεγνωσμένα δικαίωση, καθώς –όπως λέει- μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον δεύτερο οδηγό που ενεπλάκη στο τροχαίο.

«Παρακαλώ τον εισαγγελέα να κοιτάξει την υπόθεση του παιδιού μου που σκοτώθηκε στις 29 Ιουνίου 5 το πρωί. Τότε έπεσε αυτός ο κύριος μεθυσμένος πάνω στο παιδί μου. Μου διέλυσε την οικογένεια, την ζωή μου. Βύθισε δύο οικογένειες στο θάνατο και στην καταστροφή. Ο εισαγγελέας λέει πως δεν έχει πάρει ακόμα την δικογραφία και μόλις την πάρει θα κρίνει αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι αυτός ο κύριος.»

outmufqkqj53b7bb6c23371.jpg
Η ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή της Εξω Αγυιάς στην Πάτρα. Τα δύο παιδιά γυρνούσαν από διασκέδαση στο σπίτι της Εφης, με τη μικρού κυβισμού μηχανή του Αντώνη, όταν ο χάρος τούς έστησε καρτέρι. Ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα έχασε τον έλεγχο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας σκορπίζοντας το θάνατο, όπως λένε οι συγγενείς των θυμάτων.

«Μου διέλυσε το παιδί μου. Το χτύπησε στα πόδια, στα χέρια, στο κεφάλι, στην κοιλιά, στο θώρακα. Τι πρέπει να κάνω σαν πατέρας του παιδιού που το στείλαμε να σπουδάσει στην Πάτρα; Την αγαπούσε την Πάτρα και ήθελε να μείνει εκεί. Τι πρέπει να κάνω που είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση; Ζητάω από τη δικαιοσύνη να κλείσει η δικογραφία, να αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση αυτού του κυρίου, δεν μπορώ να περιμένω άλλο. Δεν κοιμάμαι τα βράδια.» προσθέτει ο πατέρας της κοπέλας.

Σύμφωνα με τον πατέρα της Έφης ο εμπλεκόμενος στο τρο��αίο δυστύχημα δεν ήταν εκείνη τη στιγμή νηφάλιος γεγονός που προκάλεσε το τραγικό συμβάν. «Η εξέταση του αίματος του δράστη έδειξε πως ήταν μεθυσμένος και ο ίδιος το αμφισβητεί και ζητεί και δεύτερη εξέταση. Στον κόσμο του ήταν. Ούτε φρένο δεν πάτησε. Πήρε φαλάγγι δυο παιδιά. Το αμάξι χτύπησε σαν να τράκαρε με νταλίκα.»

Με πόνο ψυχής και όση δύναμη του έχει απομείνει ο τραγικός πατέρας αναφέρει πως το βράδυ που η κόρη του μαζί με τον σύντροφό της έχασαν την ζωή τους ο ίδιος την είδε στον ύπνο του.«Την είχα δει στον ύπνο μου και μου είπε “Μπαμπά άδικα μας σκοτώσανε.” Αφού φέρανε τα πράγματά της και το παντελόνι της έφυγε από τη θέση του σαν να ήταν στο σπίτι μέσα.»

Και η αδελφή της Έφης συντετριμμένη θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Να μην συγκαλυφθούν τα γεγονότα. Το κράτος να ενεργήσει σαν κράτος γιατί δεν είναι μόνο η Έφη και ο Αντώνης. Ένα σωρό παιδιά είναι έτσι.»

Ο Παναγιώτης Κοντάρας βρέθηκε στην Πάτρα, στο σημείο που η κόρη του Έφη μαζί με τον 23χρονο σύντροφό της βρήκαν τραγικό θάνατο. Εκεί έχει φτιάξει ένα εκκλησάκι στην μνήμη των δυο αδικοχαμένων νέων.

Όλοι κάνουν λόγο για δύο αξιοθαύμαστα παιδιά, δυο γελαστά παιδιά, γεμάτα όρεξη για ζωή. Η Έφη σπούδαζε κοινωνική λειτουργός, ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ευαισθησίες που κάθε μέρα προσπαθούσε να βοηθά όποιον είχε ανάγκη.

Ο 23χρονος Αντώνης ήταν ένα παιδί αγαπητό σε όλους που δούλευε και βοηθούσε την μητέρα και την αδελφή του αφού ο πατέρας τους είχε φύγει από καρκίνο δύο χρόνια πριν. Τραγική ειρωνεία; O Αντώνης είχε χάσει και τον αδελφό του σε τροχαίο δυστύχημα.