​Το ύψος της διατροφής για τα παιδιά είναι η πιο συνηθισμένη αντιπαράθεση ανάμεσα σε παντρεμένα ζευγάρια που αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο. Το υπουργείο δικαιοσύνης έρχεται να βάλει τέλος στις αντιδικίες μεταξύ των ζευγαριών και πρόκειται να εφαρμόσει την κοινή επιμέλεια τέκνων.

«Ενώ συνήθως στην Ελλάδα σε ένα ποσοστό 97% την επιμέλεια έπαιρνε πάντα η μητέρα, ο δε πατέρας συνήθως κατέβαλε τη διατροφή και είχε δικαίωμα επικοινωνίας, αυτό θα αλλάξει και θα έχουν και οι δύο από κοινού την επιμέλεια», είπε στο Star, ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης.

Θα καθιερωθεί ειδικός κατάλογος αναγκαίων εξόδων του παιδιού και ο δικαστής θα ορίζει τη διατροφή βάσει του καταλόγου η οποία όμως θα βαρύνει και τους δύο γονείς. Ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα θα πληρώνει όσα ορίσει το δικαστήριο, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

«Υπήρχαν αποφάσεις που επιδίκαζαν για ένα παιδί 7 ετών ποσό διατροφής 1.500 ευρώ ή και περισσότερα το μήνα, γεγονός το οποίο δεν προέκυπτε από τη φορολογική δήλωση του πατέρα», τόνισε ο κύριος Μπόλης.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι τα διαζύγια τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν. Το 2010 έφτασαν τα 13.725, το 2011 μειώθηκαν σε 12.705 ενώ το 2012 αυξήθηκαν και πάλι φτάνοντας στα 14.880. Ο νόμος έχει γίνει πιο εύκολος για τα ζευγάρια που χωρίζουν για πολλούς λόγους...

«Έχει συντομευθεί ο χρόνος και από ένα χρόνο που χρειαζόταν για την έκδοση του διαζυγίου πλέον χρειάζονται 2 με 4 μήνες το πολύ. Από 2 παραστάσεις σε δικαστήριο χρειάζεται μόνο μία», υπογράμμισε ο κύριος Μπόλης.

Υπάρχουν, πάντως και τα εικονικά διαζύγιο που παίρνουν πολλά ζευγάρια λόγω χρεών στην Εφορία και όχι μόνο…