​Οι σοκαριστικές εικόνες από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, που κάνουν τις τελευταίες μέρες τον γύρο του κόσμου και θυμίζουν παιδικές «ξύλινες φυλακές», εκτός από έντονες αντιδράσεις του κόσμου, προκάλεσαν και την παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος μιλώντας στο SKAI για την ανεπάρκεια του προσωπικού, διαβεβαίωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης νέων εργαζομένων.

«Πριν από δύο μήνες περάσαμε διάταξη στη Βουλή ούτως ώστε να μπορούν να προσληφθούν γιατροί και επικουρικοί, κατ’ εξαίρεση στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας».

Οι φωτογραφίες με τα δεμένα παιδικά χεράκια, που πρώτη φορά είδαν το φως της δημοσιότητας το 2010, έχουν πλέον δώσει τη θέση τους σε εικόνες με κρεββάτια «κλουβιά», τα οποία οι αρμόδιοι αποκαλούν... αλλιώς!

«Δεν μου αρέσει να τα λέμε κλουβιά, είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι. Σαν διοίκηση πήραμε την απόφαση και κάναμε διαγωνισμό και δημιουργήσαμε soft room, δωμάτια με επένδυση, για να μπορούν τα παιδιά να βγουν από τα κλουβιά, ε κρεβάτια και να μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα», είπε η Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργία Τσουκαλά.

Σε αντιδιαστολή αυτών των... τρομακτικών δωματίων με τα ξύλινα κάγκελα, κάποιος άλλος χώρος, που μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες, μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι και είναι το Βαμβακάρειο Ίδρυμα στο Μενίδι. Το...τραγελαφικό, που ανέδειξε, όμως, η Πόπη Τσαπανίδου στην εκπομπή της, είναι πως αν και πανέτοιμο εδώ και δύο χρόνια, δεν λειτουργεί λόγω... γραφειοκρατίας!

«Θα πρέπει να υπογράψει ο Υπουργός Εργασίας, ο Υπουργός Οικονομικών και μετά να πάει για έγκριση στο ΣτΕ. Είναι ένας εξαιρετικός χώρος πάσης απόψεως και τεχνικά και σε υπόδομές και στις λειτουργίες όλες», ανέφερε ο δήμαρχος Μενιδίου, Γιάννης Κασσαβός.

Ο Υφυπουργός Εργασίας πάντως... υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει άμεσα και αυτό το θέμα, ώστε το Βαμβακάρειο Ίδρυμα να λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Περιμένουμε να δούμε...