​Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δυο συλληφθέντες για την απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς μεγαλομετόχου Ελληνικής ΠΑΕ.

2188145.jpg
Πρόκειται για δυο άνδρες Ελληνικής καταγωγής, 48 και 53 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με τη βοήθεια ενός Αλβανού συνεργού ο οποίος αναζητείται ακόμα, απήγαγαν την νεαρή κοπέλα την ώρα που κατέβαινε από το σπίτι της, για να πάει στην δουλειά της.

2188146.jpg
Εναντίον των δυο συλληφθέντων, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

2188147.jpg

Συγκεκριμένα, οι δυο άντρες κατηγορούνται για:

-Αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λίτρων(επιβαρυντική περίπτωση με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση)

-Εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία

-Παράνομη οπλοκατοχή.

2188148.jpg
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Ποινική δίωξη για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις ασκήθηκε ωστόσο από τον εισαγγελέα σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, που διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

2188144.jpg

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 48χρονος είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση της απαγωγής, ενώ ο 53χρονος, ο οποίος είναι ομογενής από το Καζακστάν,τον βοήθησε για να την εκτελέσει.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν στην περιοχή της Λούτσας το κρησφύγετο, στο οποίο κρατούσαν τη νεαρή φοιτήτρια για δέκα μέρες, ενώ το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από την ταυτοποίηση του DNA που βρέθηκε στα ρούχα της κοπέλας, αλλά και από το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα, που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε στην εταιρεία του ο ένας από τους συλληφθέντες.

2188155.jpg
Επίσης, στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν 80.000 ευρώ που ήταν μέρος από τα λύτρα, τα οποία ήταν προσημειωμένα, ένα πιστόλι και αρκετά φυσίγγια.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους δύο δράστες είχε επιστρέψει την κοπέλα στο σπίτι της με μία μηχανή, η οποία όπως αποδείχθηκε τώρα, ανήκει στον αδελφό του, ενώ το σπίτι που χρησιμοποίησαν για κρησφύγετο ανήκει στην πεθερά του. Το δε τηλέφωνο, από το οποίο έκαναν τις συνεννοήσεις με τον πατέρα της κοπέλας για την καταβολή των λύτρων,άνηκε στον 48χρονο και είχε κατοχυρωθεί σε μια εταιρεία η οποία του ανήκε.

2188156.jpg
Οι δύο άνδρες όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr δεν είχαν καμία σχέση με την κοπέλα και δεν ανήκαν στο φιλικό ή επαγγελματικό της κύκλο.

Όπως ομολόγησαν οι ίδιοι στην αστυνομία, ο 48χρονος αφού έκλεισε την δική του επιχείρηση, έπιασε δουλειά σε μια εταιρεία που ανήκει σε έναν πολύ στενό φίλο του πατέρα της 27χρονης.

2188158.jpg
Κάθε φορά λοιπόν που εκείνος επισκεπτόταν τον φίλο του ο 48χρονος κρυφάκουγε κι έτσι έμαθε ότι είναι γαμπρός του προέδρου της ΠΑΕ.

Οι δράστες σχεδίαζαν την απαγωγή της κοπέλας έξι ολόκληρους μήνες, ενώ μπήκαν και στο facebook για να βρουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαν για την κοπέλακαι τελικά έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το DNA που βρέθηκε στα ρούχα της κοπέλας ανήκει στον 48χρονο, ενώ στη διάθεσή τους έχουν υλικό από πάνω από 100 κάμερες ασφαλείας που φαίνεται η διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγωγείς από τη Λούτσα μέχρι την Κυψέληγια να επιστρέψει η 27χρονη στο σπίτι της.

Μάλιστα και η ίδια η κοπέλα αναγνώρισε τους δράστες από το σωματότυπό τους.