​Ανοιχτές είναι από το πρωί οι πύλες του Πολυτεχνείου, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο για την φοιτητική εξέγερση του 1973, κατά της Χούντας.

2187780.jpg

Μέχρις στιγμής, λιγοστός είναι ο κόσμος που πέρασε από το ίδρυμα, αν και το μεγάλο κύμα των πολιτών που θα πάνε στο ΕΜΠ αναμένεται να κορυφωθεί τη Δευτέρα.

2187781.jpg

Γονείς με τα παιδιά τους, πέρασαν τη σιδερένια πύλη του Πολυτεχνείου και άφησαν ένα γαρύφαλλο στο μνημείο των νεκρών, ενώ κάποια παιδάκια είχαν κάνει και μια ζωγραφιά, στην οποία αναπαριστούσαν τη στιγμή που τα τανκς έριχναν την πόρτα.

2187782.jpg

Όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο, ενώ από σήμερα τέθηκαν σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν μέχρι το πέρας της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία τη Δευτέρα.

2187784.jpg

Συγκεκριμένα, το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ ως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Πατησίων, η Σταδίου, η Βασ. Σοφίας και οι κάθετοι και παράλληλοι αυτών δρόμοι.

2187794.jpg