​Η Ευρώπη κατάφερε να γράψει διαστημική ιστορία, καθώς για πρώτη φορά προσγειώθηκε διαστημικό ρομπότ στο μικρότερο ουράνιο σώμα, σε έναν κομήτη, ώστε να τον ερευνήσει… και ένα ελληνόπουλο έβαλε με τον δικό του τρόπο το λιθαράκι του, στην σπουδαία αυτή αποστολή!

Ο λόγος για τον Δημήτρη Γρύλλο, ο οποίος παρακολούθησε την προσεδάφιση του «Philae» (Φιλάι) ανάμεσα στους επιστήμονες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) στο Ντάρμστατ, της Γερμανίας.

Ο μαθητής της έκτης δημοτικού, εξήγησε ότι το σχολείο του κέρδισε σε ένα διαγωνισμό που αφορούσε τη συγκεκριμένη αποστολή, του διαστημικού σκάφους «Rosetta» (Ροζέτα), τραβώντας ένα βίντεο και εκείνος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το σχολείο του.

Ο μικρούλης, μάλιστα, ανέφερε ότι ακόμη και τώρα δεν μπορεί να πιστέψει πως βρίσκεται στην Γερμανία. Όπως μπορείτε να ακούσετε, υποστήριξε ότι όταν ήταν μέσα στην αίθουσα και γινόταν η προσεδάφιση του Φιλάι, νόμιζε ότι έπαιζε σε μια ταινία.

Πάντως, όπως είπε αν και έβγαλε πολλές φωτογραφίες, δεν του επιτρέπουν να τις ανεβάσει ακόμα στο διαδίκτυο, παρά μόνο όταν επιστρέψει στην Αθήνα.