​Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» εδώ και χρόνια έχει εντάξει το «Πρόγραμμα Στήριξης Σχολείων».

«Πιστεύω ότι η μόρφωση των παιδιών μετά από την υγεία είναι το σημαντικότερο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας άξιων πολιτών», δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Σύμμαχος στις ενέργειες του ιδρύματος και της προέδρου του, κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, είναι το Ίδρυμα Χεϊντάρ Αλίγιεβ του Αζερμπαϊτζάν και η πρόεδρός του Μεχριμπάν Αλίγιεβα. Οι δυο κυρίες συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της κοινής τους δράσης στην Ουνέσκο.

Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του 9ου δημοτικού σχολείου Πειραιά στο Κερατσίνι, που είναι το πρώτο από τα σαράντα σχολεία, τα οποία θα ενισχυθούν στο πλαίσιο, του προγράμματος στήριξης του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Να έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και στο μέλλον για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας, πιο υγιή και πιο σημαντική, μέσα από τη μόρφωση να παίξουν σπουδαίο ρόλο στην κοινωνία μας όταν θα μεγαλώσουν» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός, η φιλανθρωπία και η εκπαίδευση πρέπει να είναι πάντα μαζί��, δήλωσε ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Rahman Mustafayev.

Ο διευθυντής του 9ου δημοτικού σχολείου Κερατσινίου, Γιώργος Λαχανάς ανέφερε: «Εκτιμώ τους ανθρώπους που σκέφτονται την εκπαίδευση και αναλώνονται να δώσουν και από την πλευρά τους ότι μπορούν και ότι έχουν».

Η αρχή της συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων, έγινε με την βραδιά στο Ηρώδειο όπου το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα και η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν, έδωσαν μια μοναδική παράσταση με τα έσοδα να διατίθενται για το σκοπό αυτό.