​«Βόμβες» με καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για ενόχληση από τη δικογραφία για τα δάνεια τον κομμάτων, έριξε ο Σπύρος Μουζακίτης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο εισαγγελικός λειτουργός, που με τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη ανέλαβαν τον Μάιο του 2011 να πατάξουν το οικονομικό έγκλημα στη χώρα μας, 15 μήνες μετά την παραίτησή του από τη θέση αυτή έσπασε την σιωπή του και αποκάλυψε πολιτικές και δικαστικές παρεμβάσεις που δέχτηκε στο έργο του.

spuros-mouzakitis-arxeio.jpg

Όπως υποστήριξε, η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρ�� Πεπόνη «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε». Και αυτό όπως τόνισε, ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων

Σύμφωνα με τον κ. Μουζακίτη, οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη. Επίσης, κατήγγειλε πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».

Μιλώντας για τα δάνεια των κομμάτων είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις ανοίξαμε τη δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων μας κατάργησαν». Ο κ.Μουζακίτης υποστήριξε πως δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια, ενώ εκτίμησε ότι η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μιας και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες».