Αλλαγές και τροποποιήσεις έρχονται στα δρομολόγια των τρόλεϊ και των λεωφορείων στην Αθήνα από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, και τα πυκνότερα δρομολόγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Συγκοινωνιών Αθηνών οι αλλαγές είναι οι εξής:

-Ενοποίηση των γραμμών τρόλεϊ 3 και 13 σε μία νέα γραμμή με αριθμό και ονομασία 3 «Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ-Ν.ΨΥΧΙΚΟ».

διαδρομή της γραμμής τρόλεϊ 14 επεκτείνεται από την Πλ. Παπαδιαμάντη έως την Λαμπρινή (κοινή Αφετηρία με την γραμμή τρόλεϊ 5). Η γραμμή μετονομάζεται σε 14 «ΛΑΜΠΡΙΝΗ-ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ».

Το επιβατικό κοινό που εξυπηρετείτο από την γραμμή 13, θα μπορεί να εξυπηρετείται από τη νέα γραμμή τρόλεϊ 3 στην περιοχή του Νέου Ψυχικού και από τις γραμμές τρόλεϊ 5 και 14 στην περιοχή της Λαμπρινής.

Από τα νότια προάστια θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ της Αθήνας. Στα πλαίσια του προγράμματος, από τις επόμενες ημέρες αναμένονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις γραμμών ενώ άλλες γραμμές θα αλλάξουν την διαδρομή τους.

Μπορείτε να δείτε το νέο λεωφορειακό χάρτη των νοτίων προαστίων εδώ.
Αναλυτικά οι αλλαγές στα νότια προάστια:

Αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών:
114 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΚΑΒΟΥΡΙ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
125 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ
149 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ
163 ΒΟΥΛΑ – ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ
170 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΒΑΡΗ
207 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ
232 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΒΥΡΩΝΑΣ
Β3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ) (μέσω ΒΟΥΛ.)
Μεταβάλλεται η διαδρομή των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών ως εξής:
Η λεωφορειακή γραμμή 101 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΛΙΜΟΣ από κυκλική μετατρέπεται σε κανονική με αφετηρία και τέρμα και μετονομάζεται 101 ΑΛΙΜΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Η νέα αφετηρία της ορίζεται σε διαμορφωμένο χώρο στη Μαρίνα Αλίμου. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.

Η λεωφορειακή γραμμή 109 ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ – ΣΤ. ��Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ μετονομάζεται σε 109 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ. Η αφετηρία της μεταφέρεται στο σταθμό μετρό Αγ. Δημήτριος ενώ το τέρμα στο διαμορφωμένο χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, όπου και το Τέρμα της λεωφορειακής γραμμής Β2. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.

Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 116 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΗ – ΚΙΤΣΙ τροποποιείται. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 128 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ τροποποιείται. Νέα διαδρομή, νέα στάση και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή 154 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Α. ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ) μετονομάζεται σε 154 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Α. ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ). Η νέα Αφετηρία της ορίζεται στην Αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και το Τέρμα της λεωφορειακής γραμμής 124, που βρίσκεται μεταξύ των κτηρίων Διαχείρισης Υλικών ΥΠΑ και Ηλεκτρονικών ΥΠΑ. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.

Η λεωφορειακή γραμμή 155 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ από κυκλική μετατρέπεται σε κανονική με αφετηρία και τέρμα και μετονομάζεται 155 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή 201 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΑΡΓΥΤΟΥΠΟΛΗ μετονομάζεται σε 201 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.

Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 205 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ μεταβάλλεται. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.

Η λεωφορειακή γραμμή 218 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ συγχονεύεται με τη γραμμή γραμμή 232 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ και μετονομάζεται σε 218 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ με μετατρέπεται σε τροφοδοτική του σταθμού Δάφνη. Νέα διαδρομή και υπό κατάργηση στάσεις.

Η λεωφορειακή γραμμή 237 ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΔΑΦΝΗ από κυκλική μετατρέπεται σε κανονική με αφετηρία και τέρμα και μετονομάζεται 237 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ. Νέα διαδρομή.

Η λεωφορειακή γραμμή Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ) (μέσω ΒΟΥΛΙΑΓ.) μετονομάζεται σε Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (μέσω λ. Βουλιαγμένης.). Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή Α4 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Κ. ΗΛ/ΠΟΛΗ – ΑΡΓ/ΠΟΛΗ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ μετονομάζεται σε 164 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Κ. ΗΛ/ΠΟΛΗ – ΑΡΓ/ΠΟΛΗ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ και μετατρέπεται σε τροφοδοτική του σταθμού Άγ. Δημήτριος. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις και υπό κατάργηση στάσεις.
Η λεωφορειακή γραμμή Ε22 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ (Express) από express μετατρέπεται σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ. Νέα διαδρομή, νέες στάσεις, και υπό κατάργηση στάσεις.

Τέλος, ιδρύεται η νέα λεωφορειακή γραμμή 117 ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΒΑΡΗ. Διαδρομή και στάσεις.