​Τουλάχιστον 4 χρόνια η σπείρα των ληστών χτυπούσε κεντρικά κοσμηματοπωλεία στη Θεσσαλονίκη αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Όλοι τους με καταγωγή από την πρώην Γιουγκοσλαβία ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν σε κάθε ληστεία. Έσπαγαν με σφυριά τις βιτρίνες και έφευγαν με λεία τα πανάκριβα κοσμήματα. Τον Μάρτιο του 2012 όμως δυο από τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και τελικά ήρθε η ώρα και για ακόμα 6 άτομα, ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως εγκέφαλος.

Από την πρώην Γιουγκοσλαβία όμως είναι και τα μέλη της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες, και κυρίως από το Μαυροβούνιο. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «VICE» ταξίδεψε στον τόπο καταγωγής της σπείρας και μίλησε αρχικά με ένα φυλακισμένο... αιλουροειδές!

«Είτε κάποιος εντασσόταν στους Πάνθηρες είτε όχι το να βρει τρόπους να βρει χρήματα ήταν μια προσωπική του απόφαση. Δεν υπήρχε περιθώριο επιλογής. Οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιώσουν» είπε ο Ντούσκο Μαρτινόβιτς - μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες».

Οι Πάνθηρες δεν έχουν αρχηγό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνουν για νέα μέλη... Μια παλιά... μαύρη χήρα της οργάνωσης υποστηρίζει πως οι καινούργιοι δεν μπορούν να φθάσουν την λεία των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν αποκομίσει οι Πάνθηρες από ληστείες σε όλο τον κόσμο, ακόμα και από εμπορικά κέντρα που εισβάλλαν με αυτοκίνητα!

«Δεν θα μπορέσουν ποτέ να συγκριθούν. Δεν διαθέτουν το IQ για να συγκριθούν με τους παλιότερους. Δεν μπορώ να δω έναν πραγματικό εγκληματία όταν βλέπω ένα παιδί.»

«Είμαστε καλοί στο να πιάνουμε κλέφτες. Είμαστε καλοί στις έρευνες. Είμαστε καλοί στη συλλογή στοιχείων, αλλά δεν είμαστε πολύ καλοί στο να συλλέγουμε τα αγαθά που έχουν κλαπεί», ανέφερε ο επικεφαλής της Interpol, Ντέγιαν Ντουρόβιτς.

Στη χώρα μας έχουν συλληφθεί 4 φορές μέλη της συμμορίας των αιλουροειδών καθώς φαίνεται ότι δεν τους... σηκώνει το μεσογειακό κλίμα!