​Δόθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις των 586 ευρώ στους ιδιοκτήτες σπιτιών που έπαθαν καταστροφές από τις πλημμύρες.

Όμως όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Star ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν έχουν πάρει ακόμη καμμιά αποζημίωση ενώ για άλλους το ποσό που έχουν εισπράξει είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις καταστροφές που έπαθαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κύριος Δημήτρης η καρδιά του οποίου έχει γεμίσει με οργή και απελπισία. Όπως λέει, μπορεί να πήρε τα 586 ευρώ της αποζημίωσης που δικαιούται όμως με αυτό το ποσό το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να έχει φαγητό για ένα μήνα και μετά τίποτα.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός που έχει παράπονα. Πενταμελής οικογένεια στο Ίλιον έχει πάρει μόνο το αρχικό ποσό και δεν έχει καμία ενημέρωση τι θα γίνει με τα υπόλοιπα χρήματα που δικαιούται.

Μια ιδιοκτήτρια καταστήματος πάλι στην Κοκκινιά, ακόμη περιμένει να δει τι θα γίνει με την αποζημίωσή της που περιμένει από την περιφέρεια καθώς όπως λέει έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Πάντως το επίδομα που έχει δοθεί μέχρι σήμερα είναι το πρώτο βοήθημα καθώς μετά την τελική αποτίμηση θα δοθεί η ανάλογη αποζημίωση για σπίτια και καταστήματα.