Σ​την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας προς την Ιταλία προχώρησε το Λιμεναρχείο Λευκάδας, σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας και το αστυνομικό τμήματος Βόνιτσας.

Λιμενικοί και αστυνομικοί συνέλαβαν ύστερα από επιχείρηση πέντε άτομα που κατηγορούνται ως διακινητές, καθώς και 46 μετανάστες, οι οποίοι δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ειδικότερα, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν λιμενικοί της Λευκάδας, για δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην περιοχή «Πωγωνιάς» Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, ένα φορτηγό με το οποίο μεταφέρονταν 46 μετανάστες.

Λιμενικοί και αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού, ενώ ταυτόχρονα εντόπισαν ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός του φορτηγού, ώστε οι δύο επιβαίνοντες να ειδοποιούν τον οδηγό για αστυνομικούς ελέγχους.
Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το ΙΧ ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Βόνιτσας, όπου συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός.

Παράλληλα, σε επιχείρηση που έγινε στην περιοχή «Πωγωνιάς» της Παλαίρου, συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 32χρονος, οι οποίοι επιτηρούσαν το σημείο, όπου οι μετανάστες επρόκειτο να επιβιβασθούν σε σκάφος.