Καμπάνα 200.000 ευρώ στον Δήμο Κερατσινίου–Δραπετσώνας έριξε το Συμβούλιο της Επικρατείας, 12 χρόνια μετά την αγωγή εργαζόμενου στο Δήμο, τον οποίο κατηγορούσε για έλλειψη μέτρων ασφαλείας εξαιτίας της οποίας υπέστη αμιάντωση (πνευμονική ίνωση).

Η απόφαση μάλιστα (3041/14) εκδόθηκε μετά το θάνατο του εργαζόμενου, καθώς η δίκη συνεχίστηκε από συγγενείς του και το ποσό αυτό πρέπει να καταβληθεί σε αυτούς ως ηθική βλάβη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο εργαζόμενος προσελήφθη το 1979 ως εργάτης του συνεργείου καθαριότητας και το 1984 μεταπήδησε στη θέση τεχνίτη ξυλουργού. Στην αγωγή αναφέρεται πως συμμετείχε στην κατασκευή του ξυλουργείου και σιδηρουργείου του Δήμου. Η κατασκευή της σκεπής έγινε από πλάκες αμιάντου (ελενίτ) το όποιο το έκοβαν και τοποθετούσαν χωρίς την λήψη προστατευτικών μέτρων, όπως είναι μάσκες, στολές, κ.λπ. Υποστήριζε επίσης πως μετά την ολοκλήρωση του ξυλουργείου το 1981 εργαζόταν μέσα, χωρίς ο Δήμος να ενημερώσει για την προστασία των εργαζομένων. Μάλιστα όταν διαγνώστηκε με αμιάντωση ζήτησε αλλαγή θέσης, αλλά δεν έγινε .

Το 2002 κρίθηκε ανίκανος προς εργασία σε ποσοστό 67% λόγω στεφανιαίας νόσου και πνευμονικής ίνωσης (αμιάντωσης) και ζαχαρώδους διαβήτη. Την ίδια χρονιά απολύθηκε από το Δήμο λόγω νόσου, κατόπιν σύμφωνης γνωμοδότησης του υπερεσιακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται η εμπορία και χρήση αμιάντου σε κάθε μορφή του, αν και ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε ο εργαζόμενος στην κατασκευή της σκεπής.