​Μεγάλη συγκίνηση και απίστευτη περηφάνια γέμισε όλους του Έλληνες, ο σμηναγός Σ. Στράλης μέσα από το μαχητικό F16, που πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

«Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες από το Ορμένιο έως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς έως το Καστελόριζο χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μια φορά… Σηκώστε το κεφάλι ψηλά», φώναξε ο σμηναγός μέσα από το πιλοτήριο του μαχητικού αεροσκάφους και έκανε τους πάντες να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

Αμέσως μετά ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και το αεροσκάφος κατευθύνθηκε για προσγείωση στην αεροπορική βάση της Λάρισας.

O Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης, είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ".

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997, το 2002 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2005 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η μεγαλειώδης παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!