​Ακόμη μετρούν τις πληγές του οι πλημμυροπαθείς στον Πειραιά. Την ίδια στιγμή επικρατεί αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων που δεν ξέρουν σε ποιές υπηρεσίες να απευθυνθούν και ποιές είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να δουν αν δικαιούνται αποζημιώσεις για τις ζημιές που έπαθαν.

Ζουν ακόμη και σήμερα τον τρόμο από τα ορμητικά νερά που κόντεψαν να τους πνίξουν μαζί με τις περιουσίες τους. Έβλεπαν τα αυτοκίνητα που είχε παρασύρει το νερό να περνούν μπροστά από την πόρτα τους και τους κατοίκους να τρέχουν απεγνωσμένοι να σώσουν την ζωή τους.

Τα δυο αδέλφια της οικογένειας Καλλίγερου χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έβρισκαν μπροστά τους όπως βλέπετε στο νέο βίντεο ντοκουμέντο προσπαθούσαν να εμποδίσουν το ποτάμι που είχε σχηματιστεί στην οδό Βαλαωρίτου να καταστρέψει τους κόπους 13 ολόκληρων χρόνων στο μικρό σουπερ μάρκετ που διατηρούν.

Όλοι σήμερα είχαν ένα και μοναδικό ερώτημα: πότε και από που θα αποζημιωθούν και ποιές είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Που και πως θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά.

Ο δήμος Πειραιά αμέσως δημιούργησε γραφείο για την υποδοχή των αιτήσεων των πληγέντων. Την ίδια στιγμή η περιφέρεια υποδέχεται τις αιτήσεις για τις καταστροφές σε καταστήματα. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου μάλλον δεν θα δοθούν αποζημιώσεις.

Στην περίπτωση του δήμου αλλά και της περιφέρειας χρειάζονται πορίσματα από την πυροσβεστική ή από ειδικές επιτροπές για να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμη δεν έχει γίνει αυτοψία από τις αρχές και οι κάτοικοι επιδιορθώνουν τις ζημιές μόνοι τους για να μπορέσουν να κατοικήσουν.

Τέλος εκτός από τις αποζημιώσεις πρέπει να γίνουν γρήγορα έργα για να μην επαναληφθούν ��υτές οι εικόνες στην επόμενη κακοκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Πώς θα πάρουν αποζημίωση οι πληγέντες από τη νεροποντή;

Τα μπαζωμένα ρέματα έφεραν την καταστροφή στη δυτική Αθήνα!

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ τέθηκε ο Δήμος Αχαρνών λόγω της νεροποντής

Μόνο στο Star: την τελευταία στιγμή σώθηκε οικογένεια στο Περιστέρι

Συγκλονιστική μαρτυρία για διάσωση δύο γυναικών από υπόγειο πάρκινγκ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αττική λόγω της νεροποντής