Ένας 28χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για απόπειρα εκβίασης 18χρονης μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν ο νεαρός μιλούσε μέσω facebook με την 18χρονη και της ζήτη��ε κάποια στιγμή να κάνουν cyber sex, με τη χρήση web κάμερας, υποσχόμενος πως δεν θα κατέγραφε τη μεταξύ τους «συνεύρεση». Εκείνη πείστηκε. Εκείνος το κατέγραψε και στη συνέχεια την απειλούσε πως θα ανεβάσει σε site ερωτικού περιεχομένου, το βίντεο, αν δεν του κατέβαλε το ποσό των 400 ευρώ. Σε αυτό συμμετείχε κι ένας άλλος 28χρονος, επίσης φίλος της κοπέλας στο facebook. Δηλαδή άλλος κατέγραψε το βίντεο και άλλος το ανήρτησε σε site.

To κορίτσι δεν είχε να του δώσει τα χρήματα και στις 24/02/11, έντρομη διαπίστωσε ότι το βίντεο με την ίδια είχε ανέβει σε ιστότοπο ερωτικού περιεχομένου, με τίτλο το όνομα της.

Τότε η 18χρονη απευθύνθηκε στην αστυνομία και εντοπίστηκε ο δράστης, ο οποίος στη συνέχεια υποστήριξε πως ε��χε διαφορές με την κοπέλα στο παρελθόν, καθώς είχε ενημερωθεί ότι η 18χρονη είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες του.

ΔΕΙΤΕ στο ρεπορτάζ τι λέει η ίδια, τέσσερα χρόνια μετά, για την εμπειρία που έζησε ως θύμα του διαδικτύου