Μετά τις εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αθήνα από τις πλημμύρες με... χαμηλή θερμοκρασία και μποφόρ συνεχίζεται η κακοκαιρία!

Στα βόρεια και ανατολικά της χώρας περιορίζεται η κακοκαιρία. Ωστόσο, χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία. Λόγω της χιονόπτωσης σε περιοχές των ��ομών Γρεβενών, Καστοριά και Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Ειδικότερα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς:

• Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 26ο χλμ. έως 54ο χλμ.
• Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 26ο χλμ έως 45ο χλμ.
• Γρεβενών – Περιβολίου από 27ο χλμ. έως 43ο χλμ.
• Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
• Καστοριάς –Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ό χλμ. έως το 40ό χλμ.
• Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ έως το 24ο χλμ.
• Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ό χλμ έως το 30ό χλμ.