​Εικόνες βιβλικής καταστροφής αποκαλύπτονται με το πρώτο φως της ημέρας μετά από την νεροποντή που έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής, κ. Δ. Αναγνωστάκη, η πυροσβεστική στο σύνολο της Αττικής δέχθηκε περίπου 850 κλήσεις από πολίτες και μέχρι αυτή την ώρα έχει ανταποκριθεί περίπου στις 720.

Τα σοβαρότερα προβλήματα υπάρχουν στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Οπως ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σ. Τσόκας, προβλήματα έχουν αναφερθεί σε 10 δήμους. Επιπλέον, εκτιμάται ότι τα νερά παρέσυραν 250-330 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και καταστήματα.

Η πυροσβεστική εκτιμά ότι αν δεν υπάρξει νέα ισχυρή βροχή, τότε μέχρι τις έξι το απόγευμα θα έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στο σύνολο των κλήσεων που έχει δεχθεί.

Σήμερα μάλιστα συνεργεία της υπηρεσίας θα περιοδεύσουν στις πληγείσες περιοχές, ώστε να καταγραφούν όλες οι καταστροφές και τη Δευτέρα οι πληγέντες να μπορέσουν να αποζημιωθούν, όπως έδωσε εντολή ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Θρίλερ με σούπερ μάρκετ στο Ίλιον που πλημμύρισε το υπόγειο πάρκινγκ του

Όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί στην άντληση των υδάτων από το υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον που πλημμύρισε από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την Αττική.

Πελάτης του σούπερ μάρκετ, μαζί με άλλους περαστικούς δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν δύο γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο πάρκινγκ, την ώρα που το νερό είχε φτάσει πάνω από τη μέση τους!

Ευτυχώς, πριν από λίγο η πυροσβεστική άντλησε τα νερά από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ και δεν υπήρξε κανένα θύμα, εγκλωβισμένο μέσα εκεί.

Πάντως πλημμυρισμένο είναι και το κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, όπου επίσης υπάρχουν αυτοκίνητα και ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι δήμοι δεν είχαν καθαρίσει τα φρεάτια.

Δείτε επίσης:

Δήμος Ιλίου: Δωρεάν σε ξενοδοχεία οι πλημμυροπαθείς

Θρίλερ σε σούπερ μάρκετ στο Ίλιον: πλημμύρισε και φοβούνται για εγκλωβισμένους

Απελπισμένοι οι κάτοικοι της Αττικής:Είδαν μέσα σε λίγη ώρα την περιουσία τους να γίνεται λάσπη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αττική λόγω της νεροποντής

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και σήμερα η κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα πληγούν;