​Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα μετά την μεταφορά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ενός 27χρονου Έλληνα ναυτικού που παρουσίασε υψηλό πυρετό.

Ο νεαρός άνδρας είχε ταξιδέψει τον Αύγουστο στη Νιγηρία και στη συνέχεια βρισκόταν στο κόλπο του Μεξικού και η συμπτωματολογία του κίνησε αρχικά τις υποψίες πως ενδεχομένως επρόκειτο για πιθανό κρούσμα Έμπολα!

Οι παθολόγοι του «Άγιος Ανδρέας» επικοινώνησαν με λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, το οποίο δεν εφημέρευε χθες, για να δοθούν οδηγίες, ενώ ο 27χρονος υποβλήθηκε σε μια σειρά από αιματολογικές και άλλες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, επρόκειτο για απλή αναπνευστική λοίμωξη και ο ασθενής, δύο ώρες αργότερα, έφυγε με οδηγίες από το νοσοκομείο.

Πάντως, ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, Χαράλαμπος Μπονάνος, μιλώντας στο Star, τόνισε πως δεν υπήρξε κανένα άλλο ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα, πως έχουν ληφθεί όλες οι οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν υπάρχει λόγος ομαδικής υστερίας για το θέμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: «σχεδόν αναπόφευκτο το κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα»