Φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά που ενδεχομένως να υπάρχουν σε περιοχές της Αττικής, βάσει του χάρτη συγκεκριμένης εφαρμογής του κινητού, βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γιάννη Καζαντζόγλου, και Γιώργου Πατέλη. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν η αστυνομία ερεύνησε και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ερευνών.

Mε μια καραμπίνα παρόμοια με αυτή που βλέπετε στο βίντεο έκανε τις αθλοπαιδιές του, όπως ισχυρίζεται, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα όμως, και τα δυο όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του δεν ήταν κυνηγετικά αλλά είχαν μετατραπεί σε πυροβόλα.

«Τα επίμαχα όπλα έχουν πλέον απολέσει τον κυνηγετικό τους χαρακτήρα» επεσήμανε ο Εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάντως σε φωτογραφίες και βίντεο εμφανίζει μια εξαιρετικά υψηλή εξοικείωση με τα όπλα. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή, στην οποία κρατώντας ημίγυμνος ένα όπλο στα χέρια του, πυροβολεί μια πινακίδα. Φαίνεται όμως, ότι σχεδόν κοιμόταν με τα όπλα αυτά, αφού σε άλλη φωτογραφία απεικονίζεται να κρατά ένα όπλο πάνω σε ένα κρεβάτι.

Από την άλλη ο Γιάννης Λαγός έπεσε από τα σύννεφα, όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για το τροποποιημένο όπλο του. Εκείνος ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα καθώς όπως λέει δεν ενδιαφέρθηκε για την αγορά ή κατοχή όπλων αφού «δεν ασπάζεται ενασχολήσεις που εμπεριέχουν όπλα, π.χ κυνήγι ψάρεμα». Το πιστόλι που βρέθηκε στο σπίτι του το είχε για λόγους προστασίας. Μόνο που σύμφωνα με το πόρισμα, ο Γιάννης Λαγός είχε μετασκευάσει ένα πιστόλι κρότου σε πυροβόλο όπλο.

Ένα ημιαυτόματα πιστόλι βζορ 70 τσεχικής προέλευσης, ένα περίστροφο 38 ρόσι βραζιλιάνικης προέλευσης, ένα λειόκανο επαναληπτικό όπλο μάβερικ, πολλές σφαίρες και πολλά φυσίγγια βρέθηκαν παρανόμως στην κατοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο ισχυρισμός ότι τα είχε για την προσωπική του ασφάλεια δεν έπεισε την εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με την πρόταση Ντογιάκου, ο σκοπός ήταν: «Η ανά πάσα στιγμή περαιτέρω διάθεση τους σε μέλη του κόμματος - εγκληματικής ομάδας ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα υπεροχής και ισχύος αλλά και για να εξοικειωθούν με τη βία καταστάσεις που διαπλάθουν “ετοιμοπόλεμους μαχητές”, ανθρώπους οι οποίοι μπορούν, χωρίς ενδοιασμό να προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες».

ΔΕΙΤΕ στο ρεπορτάζ τι λέει ο έμπορος όπλων, κ. Φάνης Ρωμαίος