​Το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Αθηνών, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη τέχνη του προγραμματισμού υπολογιστών με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, με ένα παιχνίδι περιπέτειας!

Το «Τρέξε Μάρκο» χρησιμοποιεί μία απλοποιημένη οπτική γλώσσα προγραμματισμού, με την οποία τα παιδιά βοηθούν τον Μάρκο να αντιμετωπίσει μια σειρά από “γρίφους”!

Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν βήμα-βήμα τις τεχνικές και τον τρόπο σκέψης των προγραμματιστών.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και όχι μόνο!

Γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν το ηλεκτρονικό παιχνί��ι σαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο για να μεταδώσουν στους νεότερους τα απαραίτητα εφόδια για την ψηφιακή εποχή μας.

Η παρουσίαση του “Τρέξε Μάρκο” θα γίνει από την ελληνική startup Allcancode που το δημιούργησε, ενώ στο πλευρό τους θα βρίσκονται οι εκπαιδευτές της Codify, μιας νέας εταιρείας που παρέχει εκπαι-δευτικές υπηρεσίες για παιδιά με σκοπό να προσεγγίσουν την τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο.

Οι επισκέπτες θα έχ��υν την δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι σε κινητές συσκευές και υπολογιστές καθώς και να συμμετέχουν σε σύντομες ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στην εκδήλωση θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα και θα κληρωθούν συλλεκτικά μπλουζάκια.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (European Code Week) και φέρει την αιγίδα του πρώτου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανι-σμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).