​Εικόνες ντροπής από τη Φιλοσοφική Αθηνών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας που δυστυχώς δεν μπορούν να μεταδώσουν όλη την αλήθεια…Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για δυσοσμία στις τουαλέτες και γλίτσα στους διαδρόμους, καθώς και για αποτυχημένη προσπάθεια καλλωπισμού, λόγω συνέντευξης τύπου.

Ειδικότερα, η Φιλοσοφική -το δεύτερο, μετά το Πεντάγωνο, μεγαλύτερο κτίριο της Αττικής, που φιλοξενεί πάνω από 20.000 φοιτητές, πανεπιστημιακούς και διοικητικό προσωπικό- είναι στο έλεος των σκουπιδιών και της ακαθαρσίας. Σωροί τα σκουπίδια πάνω και κάτω από τους νιπτήρες, σε τουαλέτες που ζέχνουν. Στους διαδρόμους κυκλοφορούν κατσαρίδες, στις αίθουσες χάσκουν πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, ενώ εμφανής είναι η προσπάθεια τα σκουπίδια να περιοριστούν στις γωνίες.

Οι φοιτητές μίλησαν για τέσσερα κρούσματα μυκητίασης και προσβολής από ψείρες, τα οποία πάντως δεν μπορούν να αποδοθούν με βεβαιότητα στο πρόβλημα της σχολής.

Το πρόβλημα είναι γνωστό από το καλοκαίρι και έχει αφετηρία τα νομικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εταιρείες. Ηδη το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενώ το Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον τέως πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη να ενημερώσει για τις ενέργειές του. Ως τώρα, όπως προκύπτει, μόνιμη λύση δεν βρέθηκε, έτσι σε κάποια τμήματα οι καθηγητές δίνουν 10 ευρώ για καθαρίστρια.

filosofiki-xwmateri.jpg
filosofiki-xwmateri2.jpg

filosofiki-xwmateri4.jpg

filosofiki-xwmateri3.jpg