​Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγούνται η 19χρονη μητέρα και ο 29χρονος σύντροφός της, καθώς κατηγορούνται για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 2,5 ετών γιού της. Το ζευγάρι από την Βουλγαρία, κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία του ανήλικου παιδιού, αφού αποκαλύφθηκε ότι το «ζεμάτισε» με καυτό νερό, σκοτώνοντας το, δήθεν για να ξεπεράσει το πρόβλημα δυσκοιλιότητας που αντιμετώπιζε.

Ειδικότερα, το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνεδρίασε και αποφάσισε την παραπομπή των ήδη προφυλακισμένων, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τις φρικιαστικές πράξεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

αρχείο λήψης (1).jpg

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε σοκάρει ακόμη και τον Ιατροδικαστή, ενώ τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά τη νεκροψία του άτυχου παιδιού προκαλούν ανατριχίλα.

Τον περασμένο Μάρτιο, το αγοράκι μεταφέρθηκε νεκρό στο κέντρο Υγείας Μοιρών, από το ζευγάρι. Όταν οι γιατροί είδαν τα εγκαύματα στο άψυχο σώμα του παιδιού ρώτησαν τι είχε συμβεί. Η εξήγηση που έδωσε η μητέρα ήταν πως το παιδί είχε πρόβλημα... δυσκοιλιότητας και για να το ξεπεράσει του έριχνε καυτό νερό στην πλάτη.

Ο σύντροφος της, όμως, έδωσε άλλη εξήγηση που ούτε αυτή φαίνεται να έπεισε τους γιατρούς και κυρίως τους αστυνομικούς! Υποστήριξε, λοιπόν ότι το παιδί σκόνταψε και έπεσε μέσα σε έναν κουβά με καυτό νερό.

αρχείο λήψης.jpg
Η νεκροψία όμως αποκάλυψε τα βασανιστήρια που βίωνε το αδικοχαμένο παιδάκι από την ίδια του τη μητέρα και τον πατριό του, τα οποία το οδήγησαν και στο θάνατο.

Συγκεκριμένα, το 2,5 ετών αγοράκι είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο 70% του σώματός του, ενώ το πιο τραγικό από όλα είναι ότι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή τέσσερις ώρες πριν το ζευγάρι το μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Εντοπίστηκαν, επίσης και παλαιότερες κακώσεις, εγκαύματα, νυχιές και χτυπήματα από βέργα, ενώ έφερε και μώλωπες στο κεφάλι.