Η σύζυγος του Τσετσένου που συνελήφθη στις Οινούσσες και τον αναζητούσαν οι Ρωσικές αρχές για την δολοφονία πέντε αστυνομικών, μίλησε εξηγώντας ότι ο άντρας της δεν ήταν ποτέ στις τάξεις των Τζιχαντιστών. Υποστήριξε ότι ήθελε μόνο την ανεξαρτησία της Τσετσενίας.

Η 37χρονη Ζαρέμα έμαθε από τον σύζυγο της ότι είναι κρατούμενος στην Χίο μετά την σύλληψη του από άνδρες του λιμενικού. Ο 34χρονος Τσετσένος είχε προσπαθήσει να περάσει παράνομα στη χώρα μας με αλλά 45 άτομα δίνοντας ψεύτικα στοιχεία.

«Τη στιγμή που έμαθα ότι ο άνδρας μου είχε διασχίσει τα σύνορα και βρισκόταν στην Ελλάδα, εγώ ήμουν στην Γαλλία».

Η σύλληψη του σήμανε συναγερμό σε ΕΥΠ και αστυνομία καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε πολεμήσει στο πλευρό Τζιχαντιστών μετά την φυγή του από την Τσετσενία όπου κατηγορείται για την δολοφονία 5 αστυνομικών και τον τραυματισμό τεσσάρων όταν πέταξε εναντίον τους χειροβομβίδα το 2009.

«Έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά όπου οι Τσετσένοι έχουν δολοφονηθεί από Ρώσους. Παρακαλώ και ικετεύω το Ελληνικό κράτος, τις Ελληνικές αρχές, να μην τον εκδώσουν σε καμία περίπτωση στη Ρωσία».

Η ίδια φορώντας ένα μαύρο νικάμπ μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή", και αρνείται ότι ο σύζυγο�� της πολεμούσε στο πλευρό των Τζιχαντιστών, και το μόνο που ήθελε ήταν η ανεξαρτησία της Τσετσενίας.

«Πολλοί Τσετσένοι αντάρτες όπως ο άνδρας μου, σταμάτησαν να πολεμούν όταν δημιουργήθηκε μια ιδεολογία καθιέρωσης ενός χαλιφάτου στον Καύκασο. Ο άνδρας μου δεν υποστήριζε αυτή την ιδεολογία. Ήταν αντίθετος με κάτι τέτοιο, γιατί πολεμούσε για την ιδεολογία της πατρίδας του».

Ο 34χρονος Τσετσένος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στις ρωσικές αρχές, παρά τις παρατυπίες που έχουν γίνει όπως υποστηρίζει ο συνήγορός του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.