​Σε μια σοκαριστική ομολογία ότι μέλη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια άρπαζαν εκβιαστικά χρήματα από ηλικιωμένους μέχρι περιπτεράδες και Πακιστανούς, προχωρεί το προφυλακισμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Αποστόλου.

Ο ίδιος φέρεται να αναφέρει πως ενέταξε τον Γιώργο Ρουπακιά στις ομάδες ασφαλείας, ενώ στο φως έρχονται νέα ντοκουμέντα για εκπαίδευση παραστρατιωτικής ομάδας, με χρησιμοποίηση μάλιστα μέχρι και υλικών παραλλαγής.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής, ο κατηγορούμενος απαντά ξεκάθαρα πως ο δραστήριος πυρήνας της Νίκαιας σχεδόν τα έπαιρνε από παντού:

«ΟΙ ΝΙΚΑΙΩΤΕΣ ΤΑ ΕΠΑΡΝΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ»

Α: «Δεν φαντάζεσαι τι λέει η τηλεόραση. Ότι τα παίρναμε από Πακιστανούς για προστασίες..»
Β: Αλήθεια είναι αυτό.. Οι δικοί μας Νικαιώτες πηγαίνανε σε παππούδες, σε περίπτερα και σε Πακιστανούς και τα παίρνανε, αυτοί μιλήσανε… Μετά τους διώξαμε, όμως αυτό μαθευόταν…»

Σε άλλο σημείο ο κατηγορούμενος ομολογεί, σχεδόν απολογούμενος πως τον Γιώργο Ρουπακιά, που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, αυτός τον είχε εντάξει στις ομάδες ασφαλείας του κόμματος:

«ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑ»

Α: «Θυμάσαι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι, στην Αμφιάλη, με τον Ρουπακιά; Θυμάσαι που νταραβεριζόμουνα με…;»
Β: «Α, του Ρουπακιά ήταν;»
Α: «Ναι… Και αυτόν εγώ τον είχα βάλει στις ομάδες ασφαλείας ….τον ηλίθιο…»

Ο Γιώργος Ρουπακιάς πάντως έχει δηλώσει απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, παρόλα αυτά εμφανίζεται σε φωτογραφία να φοράει καδένα με τον ασημένιο μαίανδρο. Μάλιστα λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι, πόζαρε με ένα ψυχρό χαμόγελο, κρατώντας σταυρωτά δυο πιστόλια Airsoft. Άλλωστε η σχέση των Χρυσαυγιτών με τα όπλα και την π��ραστρατιωτική εκπαίδευση είναι ξεκάθαρη:

Μάλιστα tovima.gr παρουσιάζει νέες φωτογραφίες από στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των Χρυσαυγιτών, με εκπαιδευτές στελέχη του πυρήνα της Νίκαιας, που κατηγορούνται ότι συνέδραμαν τον Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα.

Υπάρχουν οδηγίες για τα 28 σημεία ενεργειών και υποχρεώσεων στο «πρόγραμμα μιας διήμερης κατασκήνωσης» που έγινε στην περιοχή του ποταμού Νέδα στη Μεσσηνία:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΛΟΚΑΤΖΗΔΩΝ»

«Οργάνωση της ομάδας Ο.Π.Β και ενημέρωση προστασίας και οργάνωση ομάδων σκοπιάς ανά ημέρα… Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιστροφή από τον ποταμό σε αντίθετη φορά των νερών. Στα μέσα του ποταμού θα πραγματοποιηθούν βολές υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου πολιτικής δράσης ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ»

Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος θα παραδώσει την πρόταση του για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων.