​Με C-27 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του αδικοχαμένου Φώτη Ανδρικόπουλου, όπου θα γίνει η κηδεία του στις 16:30, με στρατιωτικές τιμές, παρουσία του Πρώτου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πετρωτού.
Η σορός του θα μεταφερθεί οδικώς στο Πετρωτό.

Το 19χρονο παιδί, γιος του Κώστα Ανδρικόπουλου, αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, επρόκειτο να απολυθεί σε 10 ημέρες.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να αρνήθηκε να λάβει νωρίτερα την άδεια απόλυσης προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση που έμελλε να κοστίσει την ζωή στον ίδιο και σε δυο ακόμα στρατιώτες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα ακόμα άτομο.

Η είδηση του τραγικού συμβάντος βύθισε στο πένθος την οικογένεια και όσους γνώριζαν τον 19χρονο που σπούδαζε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά και ακόμα περισσότερο η τραγική ειρωνεία της απόφασης του να παρατείνει την παραμονή του στην Μονάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση.

Μάλιστα ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας, μπορούσε να εκτίσει θητεία 6 μηνών ο ίδιος όμως θέλησε να την επεκτείνει στους 9 μήνες προκειμένου να πάρει μόρια για να γίνει Ειδικός Φρουρός.