Ο «σκληρός» συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, ο 31χρονος Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί και κρίθηκε προφυλακιστέος μεταξύ άλλων, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής.

Ποιο είναι το προφίλ του νεαρού τρομοκράτη;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News o Αντώνης Σταμπούλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Μαθήτευσε στο 3ο γυμνάσιο Αμαρουσίου και δεν συνήθιζε να δίνει δικαιώματα. Αγαπούσε τη ροκ μουσική κι έπαιζε κιθάρα σε μπάντα που είχαν συστήσει οι φίλοι του.

Με το απολυτήριο του λυκείου και βαθμολογία 13 και 1/10 ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες δόκιμους πυροσβέστες γενικών καθηκόντων, δηλώνοντας πως επιθυμεί να υπηρετήσει στην Αθήνα.

Οι γείτονες αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα ευγενικός αλλά κλειστός χαρακτήρας και δεν μίλαγα ποτέ για τη ζωή του. Μάλιστα, μυστήριο προκαλεί η περίεργη έκρηξη που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα, στις 20 Αυγούστου, στο υπόγειο του σπιτιού του, η οποία είχε προκαλέσει μπλακ άουτ και αναστάτωση στην περιοχή, χωρίς ποτέ να μάθει κανείς τ�� πραγματικά συνέβη.

idioxeires1.jpg

Η οικογένεια του Αντώνη Σταμπούλου

Οι γονείς του 31χρονου τρομοκράτη, ο πατέρας του Κωνσταντίνος και η ιταλικής καταγωγής μητέρα του, Ροζάλμπα, είναι πολιτικοί μηχανικοί στο επάγγελμα και τα τελευταία χρόνια διαμένουν στην Εύβοια, όπου διατηρούν κατοικ��α. Ο πατέρας του μάλιστα, υπήρξε ανώτερο στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ.Οι δύο αδελφές του, Μυρτώ και Μαριάννα, διαμένουν κι αυτές στις μεζονέτες πολλών τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πίσω μπαλκόνι υπήρχε μια πινακίδα με μεγάλα μαύρα γράμματα που έγραφε: «Κουράστηκα».

ιδιοχειρες.jpg

Τι ισχυρίζεται η συνήγορος του;

Ο ίδιος σύμφωνα με τη συνήγορο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με τη γιάφκα στο Βύρωνα και πως βρέθηκε εκεί προκειμένου να κάνει εξυπηρέτηση σε άλλο πρόσωπο. Του ζητήθηκε από κάποιον γνωστό του να πάει να παραδώσει τα κλειδιά, ώστε να λήξει η μίσθωση. Ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει το εν λόγω διαμέρισμα, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστά έγγραφα.

Κωδικοί που βρέθηκαν στις ιδιόχειρες σημειώσεις και προσπαθεί να «σπάσει» η ΕΛ.ΑΣ
Τις ιδιόχειρες σημειώσεις του 31χρονου τρομοκράτη δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα». Σ’ αυτές υπάρχουν οι κωδικοί «ποδηλ.», «τηλέφωνο», «τσάντες», «λεωφ.», «ταξί» και «RDV». Σύμφωνα με τις ερμηνείες που δίνουν οι αστυνομικοί, τα «ποδήλατα» είναι δύο βόμβες, το «τηλέφωνο» το μπουτόν που θα τις πυροδοτούσε, ενώ οι δράστες θα απομακρύνονταν με ταξί και λεωφορείο.
protothema.jpg