Νέο κτίριο στο χώρο του Εφετείου Αθηνών εγκαινίασε την Πέμπτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Το κτίριο έχει συνολική έκταση 2.300 τ.μ. και αποτελείται από εννέα δικαστικές αίθουσες ακροατηρίων και χώρους γραφείων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εξήρε το έργο του Υπουργού Δικαιοσύνης και ευχήθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας καλή δύναμη και υπομονή.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την αγάπη και την ε��λογία που δίνει στο Δικαστικό Σώμα, ενώ ευχήθηκε καλό δικαστικό έτος στους νεοεκλεγέντες Προϊσταμένους των Διοικήσεων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών.

Αναφερόμενος στις νέες δικαστικές αίθουσες, υπό την αιγίδα της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι το έργο αυτό αποπερατώθηκε μόλις σε 15 μήνες, γεγονός που καταδεικνύει τη βούληση της Πολιτείας και προσωπικά του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για εκσυγχρονισμό των δικαστικών δομών όλης της χώρας.

«Παραδίδουμε ένα σύγχρονο έργο στην ελληνική Δικαιοσύνη.Παρά την οικονομική στενότητα καταφέραμε σε σύντομο χρόνο να διαμορφώσουμε νέες αίθουσες ακροατήριων οι οποίες είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Άρτιες λειτουργικά για τους εργαζόμενους και το κοινό θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση αλλά και την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι όλες οι μελέτες και εργασίες που έγιναν είχαν ως στόχο, πέραν των άλλων, και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας καθώς και τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των πολιτών.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, πλήθος δικαστικών λειτουργών και εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.