Λευκούς γάμους με παράνομους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν πράσινη κάρτα, κάνουν Ελληνίδες με το αζημίωτο, αφού λαμβάνουν από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια τα οργανωμένα κυκλώματα θησαυρίζουν λόγω αυτών των γάμων!

Οι Ελληνίδες που ντύνονται νύφες είναι άνεργες ή άπορες στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Τα ποσά που τους δίνονται είναι αυτά που τις οδηγούν στην απόφαση να παντρευτούν λαθρομετανάστη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 30χρονης Ελληνίδας που έκανε γάμο με αλλοδαπό για το ποσό των 5.000 ευρώ. Μόνο που όταν ήρθε η ώρα του διαζυγίου, ο γαμπρός είχε εξαφανιστεί!

«Η κοπέλα ήθελε να τελέσει ένα νέο γάμο, με το σύντροφό της. Του είχε πει ότι δεν είναι παντρεμένη και τελικά είχε μεγάλα προβλήματα που οδήγησαν τελικά στη διάλυση της σχέσης» δήλωσε ο δικηγόρος, Δημήτρης Βιδάκης.

Σύμφωνα με τους νομικούς οι λαθρομετανάστες θέλουν να κάνουν τέτοιους γάμους, καθώς είναι μια από τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν άδεια παραμονής στη χώρα μας. Οι Ελληνίδες που δέχονται να κάνουν λευκό γάμο, γνωρίζουν ότι θα είναι παντρεμένες για τουλάχιστον ένα χρόνο, καθώς αυτό απαιτεί ο νόμος για να δοθεί στον αλλοδαπό γαμπρό η πράσινη κάρτα.

Το κόλπο με τους εικονικούς γάμους αν και είναι παλιό, τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Πριν από ένα χρόνο μάλιστα στην Θεσσαλονίκη εξαρθρώθηκε κύκλωμα με 173 άτομα, που έκανε 68 εικονικούς γάμους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν δικηγόροι, μεταφραστές αλλά και τοπικοί άρχοντες.
Εκτός όμως από τα κυκλώματα οι συμφωνίες κλείνονται απευθείας από τους γαμπρούς χωρίς την παρέμβαση τρίτων. Εντοπίζουν την Ελληνίδα νύφη, της τάζουν χρήματα και τελούν πολιτικό γάμο. Το Υπουργείο Εσωτερικών μπαίνει πάντως στην διαδικασία να ψάξει τον εικονικό γάμο, μόνο σε περίπτωση που γίνει καταγγελία.