​Μια καλοστημένη κομπίνα κατάφερε να ξεσκεπάσει η Ελληνική Αστυνομία η οποία αφορούσε την μεταφορά μεταναστών σε χώρες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα μετά από έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν 7 κύρια μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ένας ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, ένας πιλότος και μια αεροσυνοδός, ενώ αναζητούνται ακόμη 6. Στα σπίτια αλλά και στο ταξιδιωτικό πρακτορείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60.000 ευρώ, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και όπλα.

speira1_473_355.JPG
Ο τρόπος μάλιστα που λειτουργούσε η σπείρα θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, καθώς είχε ιεραρχία, δομή, διαρκή δράση και συνολικό σχεδιασμό.

Με αυτό τον τρόπο δρούσαν

Οι φερόμενοι ως δράστες, αναζητούσαν και επέλεγαν αλλοδαπούς, οι οποίοι απελπισμένοι για μια καλύτερη ζωή, πλήρωναν όσο- όσο, προκειμένου να μεταναστεύσουν. Στη συνέχεια τους εφοδίαζαν με πλαστά-παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα και τους χώριζαν σε μικρές ομάδες. Μετά, τους βοηθούσαν να επιβιβαστούν σε απευθείας αεροπορικές πτήσεις προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες που αφορούσαν στο διαδικαστικό σκέλος της έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων και στους κανόνες ελέγχου κατά την επιβίβαση των επιβατών.

αρχείο λήψης (1).jpg
Ο αρχηγός της σπείρας ήταν ένας 48χρονος Κύπριος, ο οποίος κινούσε τα νήματα και έβγαζε και τους «μισθούς» των υπολοίπων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζε και η αεροσυνοδός, η οποία έλεγχε «εικονικά» τους παράνομους μετανάστες και τους επέτρεπε την είσοδο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο πιλότος, ήταν αυτός που μετέφερε τις εντολές του αρχηγού στην γυναίκα. Ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου ήταν εκείνοι που εφοδίαζαν τους μετανάστες με εισιτήρια, γνωρίζοντας ότι αυτά πρόκειται να εκδοθούν σε στοιχεία προερχόμενα από πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

αρχείο λήψης.jpg
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Χρηματικό ποσό, ύψους 60.000 ευρώ

Είκοσι Η/Υ και εκτυπωτές

Τριάντα εννιά κινητά τηλέφωνα

Πενήντα ένα κάρτες τραπεζικών συναλλαγών

Εννιά USB

Πενήντα έξι κάρτες SIM

Είκοσι πέντε Βιβλιάρια Τραπέζης

Είκοσι πέντε πλαστές ταυτότητες

Είκοσι δύο σφραγίδες μελανιού

Δεκατρία αεροπορικά εισιτήρια

Πέντε πλαστά διαβατήρια

Είκοσι ένα εντυπώματα σφραγίδας ημεδαπών/αλλοδαπών αρχών

Πλήθος πλαστών εγγράφων

Δύο αεροβόλα πιστόλια ( REPLICA )

Ένα πυροβόλο πιστόλι

Παρουσιάζοντας την υπόθεση, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Γιώργος Παντελάκος εκτίμησε πως το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του τον Οκτώβριο του 2013, ενώ η «ταρίφα» για κάθε αλλοδαπό ήταν 3.000 με 4.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών