​Συνελήφθη ο 55χρονος άνδρας από το Λαμπρινό Ξάνθης, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε δύο σκυλιά με καραμπίνα και στη συνέχεια έθαψε τον ένα απ’ αυτά στην αυλή του.

Ο 55χρονος σκότωσε τα δύο σκυλιά του 54χρονου γείτονα του, με κυνηγετική καραμπίνα, το βράδυ της Κυριακής, με τον ίδιο να αποδίδει την ενέργεια του στο γεγονός ότι τα ζώα έτρωγαν τις κότες του, από τις οποίες ζούσε, καθώς πωλούσε τα αυγά τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως πρόκειται για κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με θύματα περισσότερες από 15 κότες, ενώ και τη μέρα της ζωοκτονίας έγινε αντίστοιχο συμβάν.
Όσοι γνωρίζουν τον δράστη κάνουν λόγο για άνθρωπο που αντιμετώπιζε βιοποριστικά προβλήματα, ενώ οι κότες που διατηρεί στην κατοχή του αποτελούν μια από τις ελάχιστες πηγές εσόδων για τον ίδιο και την οικογένεια του, μαζί με ένα μικρό μπαχτσέ στον οποίο καλλιεργεί λαχανικά.
Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία η οποία, όπως προβλέπεται σχετικώς, προχώρησε στη σύλληψη του 55χρονου ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ζωοκτονίας, ενώ πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος του 27χρονου γιου, ιδιοκτήτη της κυνηγετικής καραμπίνας, για παράβαση του νόμου περί όπλων.