​Μαζί με άλλους μετανάστες είχε περάσει στην Ελλάδα ο 25χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη προ ημερών στο Βέλγιο. Μάλιστα, είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας και κυκλοφορούσε στην Αχαρνών για περίπου ένα μήνα!

Ο Σύρος έφτασε στην Ελλάδα περνώντας από την Τουρκία στη Ρόδο, μαζί με άλλους μετανάστες, τον Ιούνιο του 2014. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στην εφημερίδα «Έθνος Της Κυριακής», στις 13 Ιουνίου του χορηγήθηκε προσωρινή άδεια παραμονής για έξι μήνες και στη συνέχεια έμεινε για λίγο περισσότερο από ένα μήνα στην οδό Αχαρνών, ενώ δε�� είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο Σύρος υπήκοος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, σε πτήση με προορισμό το Όσλο. Κατά την διάρκεια ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό διαβατήριο και προσήχθη, ενώ οι Αρχές τον ταυτοποίησαν ως ένα από τα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατικές πράξεις και τον συνέλαβαν.

O συλληφθείς υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία, ενώ φέρεται να είπε στις βελγικές Αρχές πως ξεκίνησε απο το αεροδρόμιο της Ζακύνθου με τράνζιτ πτήση προς Σουηδία, στην οποία και θα διέμενε για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στη δημοσιογραφία.

Εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν πως ο 25χρονος έχει διασυνδέσεις με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, τζιχαντιστική οργάνωση - παρακλάδι της Αλ Κάιντα που δρα στη Συρία. Μάλιστα, η εν λόγω οργάνωση απείλησε χθες, Σάββατο, με αντίποινα τις χώρες της Δύσης και τις αραβικές χώρες που συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, κάνοντας λόγο για πόλεμο κατά του Ισλάμ, που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια!