​Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας ακόμα και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο!

Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά έμειναν το «Seajet 2» που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 07:00 για Σίφνο - Μήλο - Φολέγανδρο - Ίο - Σαντορίνη και το «Superjet» προς Μύκονο – Νάξο –Σαντορίνη - Πάρο, καθώς το πλοίο παραμένει δεμένο από το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Ίου.

Από τη Ραφήνα δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο για Μαρμάρι Εύβοιας, από το Ηράκλειο δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του «Highspeed 2» για Κυκλάδες, ενώ στο λιμάνι της Ρόδου έμεινε δεμένο το «Dodekanisos Pride» που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 08:00 για άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Τέλος, οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν να εκτελεστούν ορισμένα τοπικά δρομολόγια στα Δωδεκάνησα.

Όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως και το απόγευμα, οπότε και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης.