Γ​​ια πορνογραφία και αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ένας 36χρονος, ο οποίος μοίραζε γυμνές φωτογραφίες... ανήλικης στο διαδίκτυο.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν τον 36χρονο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από καταγγελία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ανήλικη, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο στον κατηγορούμενου, ο οποίος τις διαμοίρασε σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και από την έρευνα που ακολούθησε, σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 36χρονου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδ��κής πορνογραφίας (φωτογραφίες), γεγονός για το οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μετά από έλεγχο βρέθηκε αρχειοθετημένη συνομιλία του με την ανήλικη, η οποία του είχε αποστείλει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση τους.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι διαχειριστές – κάτοχοι προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που συμμετείχαν στην αποπλάνησης της ανήλικης. Στο μεταξύ, ο συλληφθείς οδηγείται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.