Συγκλόνισε η νέα υπόθεση εμπορίας βρεφών που ήρθε χθες στο προσκήνιο, με τη Βουλγάρα μητέρα που επιχείρησε να πουλήσει το βρέφος της στα Τρίκαλα.

Το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα, μέλη της οργάνωσης, τα οποία επιχείρησαν να δώσουν για παράνομη υιοθεσία ένα βρέφος 21 ημερών, έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ! Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, μια 45χρονη, έναν 49χρονο, έναν 48χρονο συμβολαιογράφο και μια 49χρονη δικηγόρο, και τρεις αλλοδαπούς, υπήκοους Βουλγαρίας, την 29χρονη μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών.

Μέχρι τώρα διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε έντεκα τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Το χρονικό της υπόθεσης
Από τις αρχές του προηγουμένου Αυγούστου, δύο αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι που επιθυμούσε να υιοθετήσει βρέφος, ήρθαν σε αλλεπάλληλες επαφές με δύο από τους συλληφθέντες την 45χρονη και τον 49χρονο, για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, έχοντας το ρόλο του «διαμεσολαβητή».
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο 45χρονος αλλοδαπός, που φέρεται ως ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, οι υποψήφιοι θετοί γονείς ενημερώθηκαν ότι την Τρίτη 23.9.2014 μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών, έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.

Μετά από προσυνεννόηση, χθες (23.9.2014) το μεσημέρι, στην πόλη των Τρικάλων, οι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (ο αρχηγός, η μητέρα μαζί με αγοράκι 21 ημερών και ο 33χρονος) συναντήθηκαν με την 45χρονη Ελληνίδα και το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων (αστυνομικούς). Κατά τη συνάντηση η 45χρονη παρέλαβε από τους αστυνομικούς, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει και μετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, προσεγγίζοντας στη Βουλγαρία, κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες τις οποίες τέπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα τέκνα τους για υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για τον τοκετό.