Σε κατάληψη ήταν το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο και το 2ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Καισαριανής, όταν μαθητές κατήγγειλαν ότι αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος τους, το βράδυ της Δευτέρας 22/9.

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας ήρθαμε για να κλείσουμε τα σχολεία μας. Εκείνη τη στιγμή κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις (3 περιπολικά) από το Α.Τ Καισαριανής με σκοπό να μας καταστείλουν. Χωρίς να δεχτούν απειλές ή επίθεση ο ένας από αυτούς πυροβολεί 3 φορές προς το μέρος των συμμαθητών μας, που προσπαθούσαν να διαφύγουν» γράφει μαθητής σε χαρτί που περιγράφει τι έγινε, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

27.jpg
«Οι υπόλοιποι εισέβαλαν στο προαύλιο του ΕΠΑΛ και σημαδεύοντας τα κεφάλια των υπολοίπων από εμάς εξαπέλυαν βρισιές και απειλές. Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας μεταφερθήκαμε δεμένοι με χειροπέδες στο Α.Τ Καισαριανής. Δίχως ��α μας αναλύσουν την αιτία κράτησης, έλαβαν τα προσωπικά μας στοιχεία και μας άφησαν στα κρατητήρια του τμήματος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες».

Τι λέει η αστυνομία;

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει ότι υπήρξαν πυροβολισμοί, προσθέτοντας ότι οι κρότοι προκλήθηκαν από κροτίδες. Αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν στο σημείο έπειτα από κλήση πολίτη για διάρρηξη στο Επαγγελματικό Λύκειο. Τέσσερα άτομα αρνήθηκαν τον έλεγχο από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα την προσαγωγή τους στο Α.Τ Καισαριανής. Ειδικότερα, προσήχθησαν δύο 18χρονοι Έλληνες και δύο Αλβανοί, ηλικίας 19 και 20 ετών.