​Έπειτα από καταγγελία, έκπληκτοι έμειναν οι αρμόδιοι φορείς από τη περιβαλλοντική μόλυνση που προκάλεσαν άγνωστοι δράστες, στο 46ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα!

pissa3.jpg
Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής και επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) διαπίστωσαν ότι στον παράδρομο της Αττικής Οδού είχαν εναποθέσει άγνωστοι δράστες 10 δεξαμενές από παλέτες, συνολικής χωρητικότητας 10 τόνων, με ελαιώδη πίσσα μαύρου χρώματος! Μάλιστα, από κάποιες δεξαμενές είχε διαρρεύσει το περιεχόμενο, τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε κοντινό αμπελώνα.

pissa2jpg.jpg

Το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και προκαλεί ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Περιβάλλοντος και διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής.