​Καβγάδες και αποχωρήσεις είχε την Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με το σύνολο των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων να φεύγει καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή, ότι αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα έκδοσης ψηφίσματος για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ακόμα κατήγγειλαν ως φασιστική τη στάση τόσο του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, όσο και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Μουλά.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναφέρουν:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ», καταγγέλλουμε την επιλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ανοχή του Δημάρχου, να «απαγορεύσει» τη συζήτηση και την ψηφοφορία για την έκδοση ψηφίσματος με αφορμή τη μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι πρακτικές αυτές, που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, συνιστούν ευθεία παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και καταρράκωση του κύρους του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της πόλης. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου ��ίδους πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν στο εξής ανεκτές από τις παρατάξεις μας.

Το κοινό μας ψήφισμα έχει ως εξής:
Η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ορόσημο και κάλεσμα εγρήγορσης και επαγρύπνησης της δημοκρατικής κοινωνίας μας, προκειμένου να διαχυθεί παντού το μήνυμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στις δολοφονικές πρακτικές, τους τραμπουκισμούς και τη ρητορική του μίσους και της ρατσιστικής βίας που προωθεί η εγκληματική αυτή οργάνωση.
Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να επιβεβαιώνουν καθημερινά τη βούλησή τους να αποτραπεί η ανάκαμψη των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, να χυθεί άπλετο φως στη δράση της Χρυσής Αυγής και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Αποτελεί, παράλληλα, χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αντιφασιστικού κινήματος, ώστε να εξουδετερωθεί το δηλητήριο του φασισμού και της μισαλλοδοξίας και η απειλητική διείσδυσή τους στη νέα γενιά.

Ο Βόλος, με τη μακρά παράδοση της ανεκτικής, φιλοπρόοδης και δημοκρατικής κοινωνίας, δίνει σήμερα, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, το ηχηρό μήνυμα της μηδενικής ανοχής και της συστράτευσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας για την απερίφραστη καταδίκη και την απόλυτη απομόνωση των νεοναζιστικών αντιλήψεων της Χρυσής Αυγής, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται».

Αμέσως μετά ακολούθησε ανακ��ίνωση-απάντηση από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο:

«Δυστυχώς η απώλεια της εξουσίας και των όσων ευεργετημάτων εξ αυτής απέρρεαν για όσους τη νέμονταν χρόνια τώρα, έχει επηρεάσει κατά τρόπο νοσηρό την κρίση μιας ομάδας δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε υβριστικές και προσβλητικές ενέργειες σε βάρος των πολιτών και βεβαίως της πόλης.

Έτσι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με παρακίνηση των κ.κ. Πατσιαντά και Σκοτινιώτη οι μειοψηφίες αποχώρησαν, επειδή δεν τέθηκε σε συζήτηση θέμα έκδοσης ψηφίσματος για την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, ως να υπάρχει δημοκρατικός και νουνεχής πολίτης που να μην την καταδικάζει.

Για πολλοστή φορά χρησιμοποίησαν τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της αυτοδιοίκησης για να παίξουν τα παιχνίδια τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τις εντολές των πολιτικών και κομματικών πατρώνων τους. Βλέπετε αμέσως μετά, κατόπιν αιτήματός τους, επρόκειτο να μιλήσουν στο σώμα οι εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ για το θέμα της αξιολόγησης.

Γι' αυτούς λοιπόν τους δήθεν προοδευτικούς και προστάτες των εργαζομένων ένα ψήφισμα, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα, απέβη εξαιρετικά χρήσιμο ως πρόσχημα για να αποφύγουν όχι μόνο το ζήτημα της αξιολόγησης, αλλά και κορυφαία ζητήματα της πόλης, όπως είναι το θέμα των αδέσποτων και του κλεισίματος, με κυβερνητική εντολή μετά από έλεγχο, των παιδικών χαρών που βρίσκονται σε άθλια κατάστ��ση» είπε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Μουλάς είπε σε ανακοίνωσή του ότι: «Δεν θα περάσει ο φασισμός».

Όπως ανέφερε «ο κανονισμός καταστρατηγήθηκε λίγο την προηγούμενη συνεδρίαση και έγινε θέμα στα ΜΜΕ. Εάν δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες πέφτουμε σε φαυλοκρατία και λαϊκισμό που τον είδαμε σε όλη του την έκφανση που είναι η άλλη όψη του φασισμού. Αυτός ο φασιστικός τρόπος που εφαρμόστηκε με την αποχώρηση των τριών μειοψηφιών δε θα περάσει. Είναι η αίσχιστη μορφή φασισμού. Φασιστόμουτρα είναι αυτοί που μας κατηγορήσανε και πρέπει να ντρέπονται και να μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους».

Ο Γ. Μουλάς δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο κανονισμός και έκανε λόγο για μια δόση ηλιθιότητας συμβούλων, που παρασύ��θηκαν για να αποχωρήσουν από γνωστούς τραμπούκους, όπως ανέφερε.