«Ο Όλυμπος είναι ελληνικός και η Μακεδονία...Ελλάδα». Με αυτή τη δήλωση ο αντιδήμαρχος Ολύμπου Νικόλαος Λάππας ξεσπά στο star.gr με αφορμή την προκλητική κίνηση του αντιπροέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος ανέβηκε στον Όλυμπο και πόζαρε κουνώντας επιδεκτικά και μέσα στην καλή χαρά σημαία με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας.

Ο κ.Λάππας, σχολιάζοντας ειδικά την φωτογραφία που από το πρωί κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον κ. Μιλόσοσκι να κάνει το... μοντέλο στην κορυφή του βουνού των θεών, διέψευσε πως πρόκειται για τον Μύτικα.

politikos.jpg

«Δεν είναι στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου τραβηγμένη αυτή η φωτογραφία. Την λόξα του καθενός ��εν θα την κάνουμε πολιτική. Ας μάθει πρώτα ποιος είναι ο Μύτικας και μετά ας τολμήσει να τον διεκδικήσει» πρόσθεσε ο κ.Λάππας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Θα το διερευνήσουμε» δεσμεύτηκε ο αντιδήμαρχος Ολύμπου, σημειώνοντας πάντως πως ότι έγινε έγινε αθόρυβα, καθώς το συγκεκριμένο γεγονός σήμερα γνωστοποιήθηκε στην περιοχή μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου αρχικά ανέβηκαν οι παρακάτω φωτογραφίες.

skopia5.jpg

skopia.jpg

"Δεν κινδυνεύει από τέτοιες «ψευτοπαλληκαριές» η ελληνικότητα της Μακεδονίας"

Επίσης, με νεότερη ανακοίνωση-δήλωση του στο star.gr, ο κ.Λάππας, κάνει λόγο για «ψευτοπαλληκαριές» και σχολιάζει μεταξύ άλλων πως «όποιος διαλαλεί ότι ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, καλά θα κάνει να επιλέγει φωτογραφίες από τον Μύτικα και όχι από άσχετες τοποθεσίες».

Όλη η ανακοίνωση:

«Οι Έλληνες και δη οι κάτοικοι των παραολύμπιων περιοχών τιμούμε την παράδοση του Ξενίου Δία και Καλωσορίζουμε όλους τους επισκέπτες του μυθικού βουνού.

Καλό θα είναι κι εκείνοι να σέβονται την φιλοξενία μας και να μην προκαλούν με κινήσεις όπως η φωτογράφιση με αλυτρωτικά σύμβολα.

Γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος, ο αντιπρόεδρος της γείτονος επέλεξε να φωτογραφηθεί με ψευδοσημαία που ήταν σε χρήση πριν από την συνθήκη της Λισσαβόνας.

Βέβαια δεν κινδυνεύει από τέτοιες «ψευτοπαλληκαριές» η ελληνικότητα της Μακεδονίας

Βοούν για αυτήν η Βεργίνα, η Αμφίπολη και αλλά και το Δίον που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Όλυμπο

Σε ότι μας αφορά δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια σε μια υπόθεση που κινείται στα όρια της φάρσας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε βέβαιοι πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ως το καθ’ ύλην αρμόδιο να ασχοληθεί με το θέμα δίνοντας του την προσοχή που του αξίζει

ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ�� ΣΧΟΛΙΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΖΑΡΕΙ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΔΙΑΛΑΛΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ».
skopia3.jpg

Δήμαρχος Ολύμπου: Πρέπει ο Βενιζέλος να τον κηρύξει persona non grata για την Ελλάδα


Με σκληρή γλώσσα απαντά όμως και ο Δήμαρχος Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος.

10308759_10203313730622604_3506706872342928044_n.jpg

Με δήλωση-ανακοίνωση που έστειλε στο star.gr, ο κ.Δημόπουλος χαρακτηρίζει «φαιδρό» τον Σκοπιανό πολιτικό.

«Και μόνο που αφιερώνουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τον φαιδρό υπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι λάθος» αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «θα έπρεπε να τον εξετάσει στο μάθημα της ιστορίας ο Πρωθυπουργός που τον διόρισε».

«Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να τον κηρύξει persona non grata για την Ελλάδα, στην οποία βρίσκεται η μία και μοναδική Μακεδονία» κατέληξε ο κ.Δημόπουλος.

Της Άννας Σταματιάδου