Ανακατασκευάζεται το ιστορικό κτίριο «Βίλα Αμαλία», στη γωνία Αχαρνών και Χέιδεν, προκειμένου να γίνει ξανά σχολείο!

Οι εργασίες είναι πυρετώδεις και εκτιμάται ότι ως τον Απρίλιο του 2015 θα είναι έτοιμο, ώστε να φιλοξενηθεί το 67ο Γενικό Λύκειο, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο.

Η ιστορία του κτιρίου
Το 1860 κατοικείται από τις οικογένειες Ράλλη και Αργυροπούλου με κοινή αυλή. Το 1930 γίνεται σχολείο, φιλοξενώντας το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Το 1941 επιτάσσεται από τους Γερμανούς και το 1944 ξαναγίνεται σχολείο. Το 1973 παύει να λειτουργεί ως σχολείο, οπότε και μένει κενό, ως το 1990 οπότε ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε κατάληψη. Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη επί 22 χρόνια, όταν το Δεκέμβριο του 2012, με υπουργό Δημ. Τάξης τον Νίκο Δένδια, έγινε επιχείρηση εφόδου στο κτίριο, παρουσία εισαγγελέα.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας» είχε δηλώσει τότε ο υπ. Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας ότι τα μπουκάλια για την παρασκευή μολότοφ και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη "Βίλα Αμαλία" αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πολλά χρόνια «ένα εργαστήριo ανομίας».