​Με άστατο καιρό «μπαίνει» ο Σεπτέμβριος, θυμίζοντάς μας ότι το Καλοκαίρι είναι πλέον παρελθόν! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι πρώτες μέρες του μήνα θα είναι βροχερές, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε και θα συνοδευτούν με αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις!

Σήμερα, Δευτέρα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα επεκταθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα ενισχυθούν σημαντικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ η πρώτη εβδομάδα του μήνα προβλέπεται ότι θα «κυλήσει» με άστατο καιρό!

Αναλυτικά, σήμερα, ανά περιοχή:

Αττική: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. ��ερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: στη Μακεδονία γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα παραμείνουν στη δυτική Μακεδονία. Στη Θράκη γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία α��ό 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά κυρίως ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για σήμερα!