Μπορεί οι νέες τιμές στα εισιτήρια και γενικά οι αλλαγές στις συγκοινωνίες να κάνουν πρεμιέρα από αύριο, ωστόσο οι αντιδράσεις και οι γκρίνιες ξεκίνησαν από σήμερα!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει αναλυτικά στο star.gr (δείτε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές), ο χάρτης των συγκοινωνιών αλλάζει δραματικά από αύριο.

Πλέον, καθιερώνεται μόνο ένας τύπος εισιτηρίου που θα κοστίζει 1,20 ευρώ (από 1,40 ευρώ που στο��χίζει σήμερα το ενιαίο εισιτήριο) και θα έχει διάρκεια 70 λεπτών και όχι 90 λεπτών, όπως ισχύει σήμερα. Φυσικά, θα υπάρχει και μειωμένο, το οποίο θα κοστίζει 50% φθηνότερα (0,60 ευρώ).

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι αλλαγές και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών όπου πλέον θα υπάρχει μία κάρτα για όλα τα μέσα και καταργείται η κάρτα απεριορίστων διαδρομών μόνο για λεωφορεία.

Αυτή η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα των πολιτών που διαμαρτύρονται διότι χρησιμοποιούν σπάνια το Μετρό -όπως λένε- και έτσι η νέα κάρτα θα τους στοιχίζει ακριβότερα δίνοντας τους προνόμια (τη χρήση του Μετρό) που δεν τους είναι χρήσιμα.