Η πρωτοπόρος επιστημονική συνεργασία μεταξύ της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα και του νοσοκομείου «Sick kids» στον Καναδά, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον φημισμένα παιδιατρικά κέντρα στον κόσμο, ενισχύεται με μια ξεχωριστή φιλανθρωπική συναυλία, στο Τορόντο στις 23 Οκτωβρίου.

«Χαιρετίζω το όραμα της κυρίας Βαρδινογιάννη και τον ηγετικό της ρόλο στη στήριξη για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μαριάννα, είμαι περήφανος για αυτή τη νέα συνεργασία με τον Καναδά» δήλωσε σχετικά ο Ρόμπερτ Πεκ πρεσβης του Καναδά στην Ελλάδα.

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο παιδιατρικών κέντρων έγινε το Μάιο του 2013 στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου συνεργασιών που έχει ξεκινήσει το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων.

«Είναι μεγάλο το προνόμιο για ένα νοσοκομείο να συμπράττει επιστημονικά με το Sick Kids Hospital, που έχει να επιδείξει μεγάλη εμπειρία, εξαιρετική οργάνωση, αρι��τοτεχνικές δομές και αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες για παιδιά με καρκίνο» δήλωσε από την πλευρά της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Την ξεχωριστή βραδιά θα ντύσει με τη φωνή της η διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, η οποία στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια το έργο της Ελπίδας.

«Όλα τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά και όταν μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί είναι πολύ σημαντικό. Και σε αυτή την περίπτωση είναι πολλά τα παιδιά που η Μαριάννα και το Sickkids φροντίζουν» σημείωσε η κα Μούσχουρη.

Ο επιχειρηματίας Peter Iliopoulos έχει αναλάβει αφιλοκερδώς τη διοργάνωση της βραδιάς στο Τορόντο, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων, στο «Sickkids» του Τορόντο.