​Στο «πόδι» είναι η Πυροσβεστική από το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνίας.

fotharos2.jpg
Έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, η φωτιά είναι σε ύφεση και δεν απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές. Νωρίτερα, όπως σας ενημερώσαμε και στο star.gr, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Μαυρομμάτι κ��ι των οικισμών Κροντήρι, Δανηλέικα και Γκολέμι, μεταφέροντας τους 300 κατοίκους σε ασφαλές μέρος.

fotharos3.jpg

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα, ενώ οι φλόγες έφθασαν και πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, χωρίς ωστόσο να απειληθεί το μουσείο.

fotharos4.jpg
Στο σημείο επιχειρούν 90 άνδρες της Πυροσβεστικής με 38 οχήματα, ενώ το έργο τους δυσκολεύουν οι πυκνοί καπνοί και οι ισχυροί άνεμοι. Να σημειωθεί πως στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίση�� ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, των τοπικών αρχών και εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

fotharos7.jpg
Μέχρι να πέσει το σκοτάδι, επιχειρούσαν επίσης δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα Σινούκ, τρία Καναντέρ και τρία Πεζετέλ, ενώ οι ρίψεις νερού από αέρος αναμένεται να αρχίσουν με το πρώτο φως της μέρας…
fotharos8.jpg

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής, δεν έχει προκληθεί ζημιά σε κανένα σπίτι ενώ εξ αρχής δημιουργήθηκε «ασπίδα προστασίας» του αρχαιολογικού χώρου.