​Ένα σημαντικό στοιχείο που έφερε χθες στην δημοσιότητα το STAR είναι η παρουσία αστυνομικού έξω από την τράπεζα στην παραλία Διστόμου σε όλη σχεδόν την διάρκεια της ληστείας.

Οι στιγμές τρόμου που έζησαν οι πελάτες και οι υπάλληλοι της τράπεζας στην παραλία στο Δίστομο θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη τους.

Η αγωνία κι ο τρόμος μεγάλωναν καθώς περνούσε η ώρα και οι ληστές δεν είχαν πάρει ακόμη τα χρήματα στα χέρια τους.

Μάλιστα σε κάποια στιγμή τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν οι οπλισμένοι ληστές κατάλαβαν ότι έξω από την τράπεζα υπήρχε αστυνομικός.

O αστυνομικός o οποίος μένει σχετικά κοντά στην τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γκούμα, ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα να πάει να δει τι γίνεται μέσα στην τράπεζα καθώς υπήρχε ειδοποίηση συναγερμού.

Ο αστυνομικός περιμένοντας τους συναδέλφους τους που ήταν καθ’ οδόν μόλις έφτασε στο σημείο απομάκρυνε έναν μικροπωλητή με φρούτα.

Ο αστυνομικός από το κινητό του τηλέφωνο περιέγραφε συνέχεια ότι έβλεπε στο εσωτερικό της τράπεζας εκεί όπου οι ληστές απειλούσαν με φωνές και βωμολοχίες.

Ο αστυνομικός μόλις είδε τους ληστές να απομακρύνονται τους ακολούθησε με αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής κρατώντας απόσταση από το τζιπ των ληστών. Όμως τους έχασε ένα περίπου χιλιόμετρο πριν από το σημείο όπου οι ληστές έστριψαν για την παραλία της Αγίας Σωτήρος. Στο σημείο δηλαδή όπου έβαλαν φωτιά στο τζιπ μπροστά στα μάτια των έκπληκτων λουόμενων.

Η μαρτυρία του αστυνομικού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Το Σάββατο πάντως οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες στο εσωτερικό της τράπεζας με την παρουσία του ταμία και της διευθύντριας παίρνοντας αποτυπώματα από τα σημεία που υπέδειξαν οι υπάλληλοι ότι ακούμπησαν οι ληστές αλλά και από τις εικόνες που κατέγραψαν οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας.