​Συνεχίζουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής και του Λιμενικού να «χτενίζουν» την περιοχή γύρω από το Ξυλόκαστρο, όπου και βρέθηκε το φουσκωτό σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι ληστές που «χτύπησαν» την τράπεζα στο Δίστομο!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το φουσκωτό αν και οι ληστές επιχείρησαν να το κάψουν, όπως έκαναν άλλωστε και με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από το τραπεζικό κατάστημα!

UJF9SU0B.jpg
Όμως το ταχύπλοο δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των ληστών.

B665MN4O.jpg
Την ίδια ώρα, μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές διέφυγαν με δύο οχήματα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολίδος, Αχαΐας και Κορινθίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη ληστεία έγινε στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έκλεινε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι, νεαρής ηλικίας, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εισέβαλαν στο υποκατάστημα, την ώρα που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο και παρέμειναν μέσα 20 λεπτά.

Πήραν 300.000 ευρώ και όμηρο τον 35χρονο ταμία και βγήκαν από το υποκατάστημα.

Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ όπου τους περίμενε ο 4ος συνεργός τους απ' έξω και διέφυγαν.

Στην συνέχεια άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμοί, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.

Οι ληστές διέφυγα�� με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Μετά τον πέταξαν στη θάλασσα, κοντά στην παραλία του Κιάτου, ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών στο Ξυλόκαστρο.

Εκεί ο ένας εκ των ληστών έβαλε φωτιά στην μπλούζα του και την πέταξε στο φουσκωτό για να πάρει φωτιά…

Still0822_00006.jpg
Still0822_00008.jpg