Μεγάλη επιχείρησ�� της αστυνομίας και του λιμενικού στήθηκε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που λήστεψαν την Εθνική τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας και απήγαγαν ένα άτομο! Μάλιστα, στελέχη της αστυνομίας λένε πως η ληστεία έχει «άρωμα» τρομοκρατίας.

Οι τρεις ληστές "μπούκαραν" μεταμφιεσμένοι και βαριά οπλισμένοι, το μεσημέρι της Πρασκευής, στην τράπεζα και άρπαξαν 300.000 ευρώ απο τα δυο ταμεία, ενώ κρατούσαν για ώρα όμηρο έναν υπάλληλο της τράπεζας.

Μετά τη ληστεία, οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με ένα κλεμμένο τζιπ, το οποίο βρέθηκε καμμένο λίγο αργότερα σε ερημική παραλία της περιοχής, ενώ οι ίδιοι μαζί με τον όμηρο επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό σκάφος όπου και τους περίμενε ο 4ος συνεργός τους και κατευθύνθηκαν προς τον Κορινθιακό κόλπο.

Στη συνέχεια, αφού πέρασαν απέναντι από την παραλία του Διστόμου, άφησαν ελεύθερο τον όμηρο στην περιοχή Λουτρά, κοντά στο Κιάτο, ενώ οι ίδιοι προσπάθησαν να κάψουν και το φουσκωτό πριν διαφύγουν με ένα άλλο επίσης κλεμμένο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος ταμίας είναι καλά στην υγεία του ενώ έχει επικοινωνήσει και με την οικογένεια του. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, η οποία ελπίζει ότι η μαρτυρία του θα ρίξει "φως" στη ληστεία μαμούθ και θα βοήθησει στη συγκέντρωση περαιτέρω στοιχείων, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν οτι πρόκειται για μια ληστεία με "άρωμα" τρομοκρατ��ας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί πιθανολογούν πως πίσω απο την κινηματογραφική ληστεία βρίσκεται ο νούμερο ένα καταζητούμενος, Βασίλης Παλαιοκώστας.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η κινητοποιήση των Αρχών στην περιοχή, καθώς στο σημείο έχει σταλεί κλιμάκιο από την Αθήνα, ενώ και οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής συμμετέχουν στις έρευνες. Την ίδια στιγμή και το Λιμενικό έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντόπισμό και τη σύλληψη τους.