​Στα ύψη φαίνεται ότι θα κυμανθούν για φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε αρκετά πανεπιστήμια και ΤΕΙ της περιφέρειας, λόγω της επαναφοράς του θεσμού των μετεγγραφών.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι βάσεις, οι οποίες, όπως σας ενημέρωσε και παλαιοτέρα το star.gr, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα… «τραβούν» την ανηφόρα, εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις που όμως δεν αναιρούν τον κανόνα.

Αναμένεται λοιπόν συνωστισμός αριστούχω�� στις περιζήτητες σχολές αλλά και άνοδος για τις σχολές μεσαίας ζήτησης.

Άνοδο βάσεων και σε σχολές της περιφέρειας φαίνεται πως προκαλούν οι μετεγγραφές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θα δηλώσουν μια σχολή με στόχο την μετεγγραφή στην πόλη τους.

Συγκεκριμένα:

Στο 1ο πεδίο: Στις γνωστές και περιζήτητες σχολές θα υπάρξει άνοδος ενώ υπολογίζεται ότι στα παιδαγωγικά τμήματα θα παρουσιαστεί πτώση.

τυ7θ8.jpg
Στο 2ο και 4ο πεδίο: Σε όλες τι σχολές το «εισιτήριο» θα είναι πολύ «ακριβό». Όλες οι σχολές παρουσιάζουν άνοδο σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι βάσεις αγγίζουν αυτές του 2012.

2.jpg
Στο 3ο πεδίο: Απλησίαστη μοιάζει η Ιατρική Σχολή της Αθήνας, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 19.000 μόρια. Βέβαια, όλες οι σχολές θα παρουσιάσουν άνοδο λόγω της αύξησης των αριστούχων.

3.jpg
Στο 5ο πεδίο: Εδώ οι υποψήφιοι από την περασμένη χρονιά μειώθηκαν κατά 20%, είναι δηλαδή 4.500 λιγότεροι. Γενικά, στις περισσότερες σχολές οι βάσεις θα κυμανθούν όπως και πέρυσι, ενώ σε πολλές ίσως σημειωθεί και πτώση.

4.jpg