​Την περιπέτεια και τον εφιάλτη που έζησε στη Σκιάθο περιέγραψε σε επιστολή του σε εφημερίδα, ένας τουρίστας.

Ο Βρετανός τουρίστας βρέθηκε στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Εκεί, νοίκιασε ένα ποδήλατο για να εξερευνήσει τα όμορφα τοπία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο, το Σάββατο 2 Αυγούστου ξεκίνησε το απογευματάκι με το ποδήλατο από τον Πλατανιά, προχωρώντας νότια στη διασταύρωση του Τρούλου με προορισμό το μοναστήρι της Παναγίας και την παραλία.

Αφού ποδηλάτησε για μισή ώρα, σταμάτησε στο μοναστήρι και τότε αποφάσισε να γυρίσει καθώς ο ήλιος άρχισε να δύει. Καθώς ποδηλατούσε κοντά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο δρόμο προς την Παναγία Κουνίστρα, ξαφνικά διαπίστωσε ότι ο δρόμος ήταν κακοτράχαλος και πριν προλάβει να πατήσει το φρένο, έπεσε από το ποδήλατο.

agglospodhlaths-traymatias-skiathos502.jpg
Το πέσιμο του είχε ως αποτέλεσμα, να γδαρθεί από το ύψος του ώμου μέχρι τον αστράγαλο και να κοπεί στο πρόσωπο ενώ για το συγκεκριμένο τραύμα χρειάστηκαν… οκτώ ράμματα!

Μάλιστα, στην επιστολή του σημειώνει ότι υπέφερε και από αφόρητους πόνους στην πλάτη και στον ώμο του.

Ο τραυματι��μένος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού από διερχόμενους μοτοσικλετιστές οι οποίοι είδαν το ατύχημα.

Εκεί, ο γιατρός διέγνωσε σοβαρά θλαστικά τραύματα στον ώμο και στην πλάτη τα οποία ο τουρίστας θα έπρεπε να επανεξετάσει κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του.

Λίγες ημέρες αργότερα, πήγε στο σημείο που έπεσε προκειμένου να κοιτάξει την κατάσταση του οδοστρώματος.

Ο Βρετανός σοκαρισμένος από τη τροπή που είχαν πάρει οι διακοπές του, ανακάλυψε ότι ο δρόμος στο τέλος του λόφου ήταν λείος και από εκείνο το σημείο και για περίπου 50 μέτρα ήταν εντελώς… ακατάλληλος για οδική χρήση!

Τονίζει επιπρόσθετα ότι είδε λακκούβες βάθους 9 εκατοστών και πλάτους 40 εκατοστών σε όλη την έκταση του δρόμου, ενώ εξέφρα��ε την ανησυχία του για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών της Σκιάθου, μιας και είναι η πρώτη φορά που συναντάει κάτι τέτοιο σε κάποιο ελληνικό νησί από αυτά που έχει επισκεφτεί.